2013. november 5., kedd

A kicsit más rakott krumpli :-)

Az abszolút kedvenceeeem....
pedig, milyen egyszerű és olcsó étel. Hiába okosak vagyunk mi magyarok :-)

Nem nagyon tudnám megmondani, hogy hány tonna rakott krumplit ettem már meg életemben :-) de az első választásom, ha valaki Magyarországról megkérdezi mivel várjon haza biztosan a rakott krumplira esik.

Az eredeti paprikás kolbásszal felülmúlhatatlan. de mivel a jó kis magyar kolbász ritka Németországban mint a fehér holló, sokszor készítem ezt a bacon-ös sajtos és gyomorkímélőbb változatot :-) 



Mutatós, jól szeletelhető, egy-egy szelet vendégváró falatként is megállja a helyét.
Ha van kedvetek kísérletezni csak ajánlani tudom, nálunk mindenki megnyalja utána a tíz ujját .

RECEPT- 1 kb. 3o cm-es király sütőformához


8-1o csík bacon
8-1o közepes burgonya
4 tojás
1o dkg reszelt sajt
 1 tejföl
2 tojás
só, bors




Elkészítés

A burgonyát héjában főzzük meg, hámozzuk le a héját, hagyjuk kihűlni, és szeleteljük fel vékonyan.

A tojásokat is főzzük meg, ha kihűltek vágjuk ugyancsak vékony szeletekre.
Kenjük ki a formát vajjal, "béleljük" ki a bacon szeletekkel.

Rétegeljük bele a burgonya-, tojásszeletek -, és a reszelt sajt felét, fűszerezzük és öntsük rá a 2 tojással elkevert tejföl felét.

Ugyanígy járjunk el a második adagokkal.


Végül hajtogassuk még rá a bacon szeleteket, és szórjunk rá még 2 evőkanál reszelt sajtot.


Süssük 45 -5o percig hőlégkeveréssel 15o fokon. Ha langyos borítsuk ki a formából. 

Szeletelve tálaljuk. 









És a visszatekintő sorozat: 
mi készült egy éve szezonálisan a Receptlounge konyhájában? :-)


Íme néhány süti ötlet:

Dunahullám torta










Nincsenek megjegyzések: