2013. december 8., vasárnap

XMAS cupcakes és a karácsonyi előkészületek


Én és a karácsony? 
Hm, hm, hm...

Szeretet ünnepe ide vagy oda, nem vagyunk túl nagy barátok... Hosszú lenne megindokolnom, hogy miért.

Ennek ellenére a karácsonyi dekoráció persze volt rendezvényszervezőként már teljesen az én világom, a legbüszkébb idén erre az asztali színes csupagömb adventi koszorúra vagyok. 2 év után végre rávettem magam az elkészítésére, és első nekifutásra egész jól sikerült. A képen ugyan az arányok nem látszanak de egy egész asztalt betakaró 5o cm-es kocsikerék született :))))))))))




A "karácsonyi sütödét" és vendégvárást viszont kifejezetten szeretem, hiszen végre megint csak kiélhetem magam :-) a konyhában. 

Sajna időm a bejegyzések megírásához nem nagyon akad, hetek óta csak gyűlik a recepthalmaz, viszont ezeket a kis cuki :-) muffinokat most meg kell osztanom.

A tésztájuk valami hihetetlenül finom, nem "igazi" snassz muffintészta, mert az az én ízlésemnek mindig túl száraz, hanem kavart túrós süti reszelt almával. Szaftos, puha, omlós még másnap is, ha marad egyáltalán belőle másnapra :-))))



RECEPT 12 db nagyobb muffinhoz  - REZEPT für 12 grosse Cupcakes


TÉSZTA -  TEIG

2oo g cukor - 2oo g ZUCKER
25og vaj - 25o g BUTTER
6 tojás - 6 EIER, getrennt
3oo g liszt- 3oo g MEHL
1 sütőpor - 1 BACKPULVER
25o g krémesebb túró- 25o g QUARK-Magerstufe
2 alma - 2 ÄPFEL-geraspelt
15o -2oo ml tejszín vagy tej - 15o -2oo ml SAHNE oder MILCH
1 bio citrom reszelt héja- SCHALE von einer BIO-ZITRONE


KRÉM 
1 csomag Aranka krémpor
3 dl tej
25o g krémes túró
3-4 evőkanál cukor

Dekor: karácsonyi figurák készítése fondantból


CREME
1 Päckhen PARADISE CREME- VANILLE-ohne Kochen
3oo ml MILCH
25o g QUARK
3-4 Esslöffel Zucker

DEKO: WEIHNACHTSTFIGUREN aus Fondant


Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét. A vajat cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojások sárgáját , majd a reszelt almát, citrom héját, és a túrót, majd felváltva a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.

A tészta eléggé kemény lesz, de ez normális, csak kitartás a keverésénél :)

A fehérjéket verjük habbá, majd 2 adagban keverjük hozzá a masszához.
A kész tésztát osszuk el a 12 papírformába, majd előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 15o fokon  süssük 25-3o percig.

Közben készítsük el a krémet. A túrót a cukorral keverjük krémesre, a krémport a tejjel keverjük el és adjuk a túrós masszához.


Ha alaposan kihűltek a muffinok dekoráljuk őket.



ZUBEREITUNG

Das Mehl mit dem Backpulver mischen. Die Butter mit dem Zucker sehr schaumig rühren, die Eigelbe einzeln unterrühren, dann den geraspelten Apfel, Zitronenschale und Quark dazugeben, und abwechselnd die Milch und das Mehl.
Der Teig ist richtig dick, das ist aber normal, man braucht schon bisschen Ausdauer beim Rühren :)

Das Eiweiß steif schlagen und auf zweimal unterheben. Die Teigmasse in die 12 Förmchen verteilen. Bei 150 Grad -Umluft 25-30 Minuten backen.

In der Zwischenzeit das Frosting zubereiten: Quark und Zucker cremig rühren, Paradise Creme -Pulver mit der Milch verrühren, und unterheben. Mit Spritztülle später die ausgekühlten Muffins garnieren und dekorieren.

Viel Spaß beim nachbacken :))


A többi receptet hamarosan hozom :-)





Nincsenek megjegyzések: