A hétvégén light-os süti receptet teszteltem, és hogy micsoda sikerrel :-) Na jó a " light-os" egy tág fogalom.
Nem mintha nem lenne a sütiben cukor, de csoki nélkül joghurttal mégis könnyebb mint egy vajkrémes dunahullám.
És a narancs...hmmmmm.... tökéletes kiegészítője a joghurtnak.
Hozzávalók egy 32x 39 cm-es tepsihez:
Tésztához:
2o dkg cukor
1 db vaníliás cukor
2o dkg vaj
4 tojás
2 dl joghurt
3o dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál tej
2 evőkanál tej
1 db narancs lereszelt héja
5 narancs
A krémhez:
2 csomag vaníliás habpor
3 dl tej
3 dl krémjoghurt
1 db narancs lereszelt héja
A narancsmázhoz:
5 dl narancslé
2 kis csomag színtelen tortazselé por
3 evőkanál cukor
Elkészítés
Az első lépést nem fogjátok szeretni :-) mert kicsit időigényes, na de aki finomat akar enni.....
A narancsokat mossuk meg forró vízben, majd legalább kettőnek a héját reszeljük le.
Hámozzuk meg mindet, úgy, hogy héj alatti fehér bőrből semmi ne maradjon a gyümölcsön, osszuk cikkekre, és a cikkekről is szedjük le a szétválasztó belső héjakat.
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a joghurtot, egyenként a tojásokat, egy darab narancs héját, és a sütőporos lisztet. Felezzük meg a masszát, az egyik felét, sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, a másik felébe tegyük bele a kakaóport, és még 2 evőkanél tejet, majd kenjük ezt is a tepsibe a fehér masszára, és nyomkodjuk bele a kiszedett narancs filéket. Süssük a tésztát előmelegített sütőben.
Sütési idő és hőfok: kb. 3o perc, 18o fokon, légkeveréssel 15o-16o fokon.
A krémhez a joghurtot tejet és vaníliás krémporokat verjük kb. 3 perc alatt habosra. Vonjuk be vele a kihűlt sütinket, és 6o percig hűtőben jól hűtsük át.
Utolsó lépésként a hideg narancslevet a cukrot, és a zseléporokat keverjük csomómentesre, majd állandó kevergetés mellett egyenletes hő fölött fözzük fel. Öntsük utolsó rétegként a krémmel már bevont sütire.
Igazán akkor finom a süti, ha már egy éjszakát a hűtőben töltött, ezért érdemes vendégvárás előtt egy nappal hamarabb elkészíteni. Tálalása mutatós, ha a felvágott szeleteket narancsszeletekkel dekoráljuk.
Sütési idő és hőfok: kb. 3o perc, 18o fokon, légkeveréssel 15o-16o fokon.
A krémhez a joghurtot tejet és vaníliás krémporokat verjük kb. 3 perc alatt habosra. Vonjuk be vele a kihűlt sütinket, és 6o percig hűtőben jól hűtsük át.
Utolsó lépésként a hideg narancslevet a cukrot, és a zseléporokat keverjük csomómentesre, majd állandó kevergetés mellett egyenletes hő fölött fözzük fel. Öntsük utolsó rétegként a krémmel már bevont sütire.
Igazán akkor finom a süti, ha már egy éjszakát a hűtőben töltött, ezért érdemes vendégvárás előtt egy nappal hamarabb elkészíteni. Tálalása mutatós, ha a felvágott szeleteket narancsszeletekkel dekoráljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése