Ismét egy tipikus német ötlet :-)
kavart sütik sütése és tartósítása üvegben.
Állítólag akár több hétig is tartósak maradnak.
Németországban nagyon trendy ez a sütési mód, de megosztja a háziassszonyok táborát.
Én is kipróbáltam, nem mintha nálunk egy süti is tartósításra szorulna :-))), hanem azért, mert én kicsit szkeptikus voltam,
és látni akartam, hogy működik -e egyáltalán a dolog :-).
Engem a végeredmény teljesen meggyőzőtt, nem más a sütés mint egy nagyobb formában.
A friss süti még szaftosabb lett mint az normál sütésnél.
Ha kisebb méretű sütiket szeretnénk készíteni, de nincs sütőformánk, akkor ez a tökéletes megoldás.
Az üvegben is nagyon mutatós, szépen díszítve van benne fantázia, lehet ötletes ajándék, feltéve ha marad belőle :-))
Ami pedig a tartósságát illeti: ezzel kapcsolatban majd pár hét múlva jelentkezem... :-)))
Hozzávalók 6 db kb. 12 cm átmérőjű üveghez
4 tojás
2 vaníliás cukor
175 g cukor
pici só
1 jól megmosott bio citrom lereszelt héja
300 g liszt
50 g keményítő
1 sütőpor
2 dl tej + 3 evőkanál tej
3 evőkanál kakaópor
30 szem mirelit meggy
Elkészítés
- Üvegeket alaposan vajazzuk ki.
- Vajat, cukorral, vaníliával, sóval habosra keverjük.
- Citromhéjat és a tojásokat egyenként hozzáadjuk.
- Keményítőt, lisztet és sütőport össszekeverjük, felváltva a tejjel lassan a masszához adjuk.
- Válasszuk ketté a tésztát, a felébe kakakóport és 3 evőkanál tejet tegyünk.
- Adagoljuk a masszákat felváltva egy-egy kanállal mindig az üveg közepére.
- Kezdjük mindig a sárga masszával, aztán barna, ismét sárga, ismét barna stb...
Minden üveget csak félig töltsünk, ez akkor igazán fontos, ha le is akarjuk zárni majd.
Minden adag tésztába nyomkodjunk 5 szem meggyet.
Sütési idő és hőfok: kb. 3o perc, 18o fokon, légkeveréssel 15o-16o fokon.
Porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Tippek:
Sütéshez akár nagyobb hőálló csészéket is használhatunk.
Bármilyen kavart tészta elkészíthető ilyen módon.
Ha tartósítani szeretnénk, ne használjunk gyümölcsöket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése