A hétvégén egy nagyon kedvelt tradicionális német sütit készítettem, ami Németországban leginkább torta vagy tepsis formában kapható.
Én most muffin formában alkottam :-) meg ezt a mandulás, mézes vaníliakrémmel töltött finomságot.
Hozzávalók
Tészta:
15 g friss élesztő
80 ml tej
60 g cukor
1 vaníliás cukor
250 liszt
pici só
1 tojás
50 g puha vaj
1 citrom héja
80 g mandula
Mézes öntet:
2 evőkanál tejszín (vagy tej)
30 g méz
60 g cukor
20 g vaj
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
20 g cukor
2 dl habtejszín
Elkészítés
A kelt tésztához felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral az élesztőt.
Hozzáadjuk a lisztet sót cukrot, citrom héját, legvégén a vajat. 40 percig kelesztjük.
Közben az öntet összetevőit felmelegítjük míg elovadt a vaj és a cukor. Picit hűlni hagyjuk.
Ha megkelt a tésztánk, 12 kisebb labdát formázunk, egy kivajazott muffin formába nyomkodjuk őket, a tetejüket megvizezzük, megszórjuk mandulával és mindegyikre öntünk a mézes öntetből.
Fogpiszkálóval megszurkáljuk mindegyiket. Letakarva még 20 percig kelni hagyjuk, majd megsütjük.
Sütési idő és hőfok: kb. 2o perc, 18o fokon, légkeveréssel 15o-16o fokon.
A krémhez a pudingporból, cukorral kissé keményebb pudingot főzünk. Ha kihűlt óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabhoz, és megtöltjük a muffinokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése