2013. február 21., csütörtök

Ananászos fasírtgolyók kókuszos zöldséggel

Szerintem a tipikus ananászos currys csirkét mindenki ismeri, de másképp is készíthető currys finomság.
 
Én ma egy újabb elkészítési móddal kísérleteztem :-)
 
Fasírtgolyókba raktam ananászdarabkákat, és curryt is, a zöldséghez az elmaradhatatlan kókusztejet.
 
Csak ajánlani tudom ezt a finom krémes kicsit édeskés ízvilágot.
 
Még az apróságunk  :-) is jót falatozott belőle.

 
 
A képen látható fitt recept :) csak a zöldségekkel és húsgolyókkal készült, ha valaki tartalmasabb ebédet szeretne természetesen jázmin rizst vagy wok-tésztát is fogyaszthat hozzá.



Hozzávalók 4 személyre

4oo g darált hús marhából
1 szárazabb zsömle
1 tojás
1 ananász konzerv - ha lehet nem cukrozott
1 fej brokkoli
2 kaliforniai paprika
1 nagy póréhagyma
2oo g bambuszrügy
3 gerezd fokhagyma
2 dl kókusztej
1 dl víz
1 teáskanál keményítő
Ízlés szerint édes és sós szója szósz
Ízlés szerint curry
pici só




Elkészítés

A beáztatott zsömlét összekeverjük a hússal, a tojással és curryvel, pici sóval 1 gerezd áttört fokhagymával. Az ananászt egészen pici darabokra vágjuk, és a masszához adjuk, majd csinos kis golyókat formázunk, és kevés olajon aranybarnára sütjük őket.

A megmosott brokkolit rózsákra szedjük, a paprikát és póréhagymát is mossuk, felvágjuk, a bambuszrügyet lecsepegtetük, és lemossuk.

Wokban 2 evőkanál szezámolajat (vagy más wokolajat) felforrósítunk, a zöldségeket 4-5 percig sütjük, hozzáadunk 2 gerezd áttört fokhagymát, egy kevés vizet, a kókusztejet, a szójaszószt, és a curryt.
További 5 perc után hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.

A kész zöldségköretet tálalhatjuk az ananászból és fasírtgolyókból készített nyársakkal , vagy ízlés szerint rizzsel, tésztával.




Nincsenek megjegyzések: