Annyira finom lett a fríz torták praliné dekorja, hogy gondolva egyet előbányásztam :-) a szilikonos pralinéformákat, és készítettem még pár aszalt szilvás bonbont is.
Egy töltelékkel 2 variáció született, egy csak étcsokoládés és egy rétegelt cornflakes-fehércsokis.
Nem vagyok nagy praliné profi, ezért még gyakorolnom kell, hogy ne csak finomak legyenek, de a felszínük igazán szép legyen...:-)
Töltelék:
5 db aszalt szilva
1o dkg marcipán
2 evőkanál tejszín
Étcsokis variációhoz még:
15 dkg csoki
Fehércsokishoz:
8 dkg fehércsoki2 evőkanál összetört cornflakes
1o dkg étcsoki
- A töltelékhez az aszalt szilvát, a marcipánt összegyúrtam.
- 2 evőkanál tejszínt hozzáadtam.
- A mennyiségből 30 pici golyócskát formáztam.
- Az étcsokishoz gőz fölött felolvasztottam a csokit.
- A szilikonos formát tele öntöttem.
- Picit vártam, majd az egész csokit visszaöntöttem.
5 percre a hűtőbe raktam, amikor megszilárdult egy- egy szilvás golyócskát tettem mindegyik kockába. Picit szétnyomkodtam. Majd lezártam még olvasztott csokival, a felesleget egy szilikonos lapáttal lehúzgáltam, picit megütögettem, hogy szép egyenletes legyen és visszatettem hűteni.
- A fehér csokis szívekhez összetörtem a cornflakest, felolvasztottam külön-külön gőz fölött a fehér és étcsokit.
- A fehér csokit vékony rétegben a forma aljába öntöttem.
- Rászórtam az összetört cornflakest, és 5 percig hűtőbe tettem.
- Amikor megszilárdult megtöltöttem a marcipänos töltelékkel, majd lezártam a formákat egy réteg étcsokival.
Mindkét variációt 3 órára még a hűtőbe tettem.
TIPP: aki szereti az alkoholos bon-bonokat tehet egy kanál szilvapálinkát is a marcipános masszához :-)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése