Az aszalt szilva és a szilvalekvár a kedvencem :-)
Minden mennyiségben meg tudnám enni..
Nemrég hallottam Németországban csak a fríz tortáról, ami leveles tészta tejszínhab és szilvalekvár kombinációja.
Ezt készítettem el mini variációban.
El sem tudod képzelni, hogy ez finom lehet ??? :-)))
Pedig bizony az ....
És annyira egyszerű, sütéssel együtt 4o perc alatt finomságot varázsolhatsz az asztalra.
Az is nagyon finom volt, de az eredeti receptet leveles tésztával semmi nem múlja fel.
A piskótás tortában nekem túl sok volt a tészta és kevés a hab.
Na a tradicionális variációval nincs ilyen probláma, bőven van benne hab és lekvár, nem hiányzik semmi :-)))
RECEPT 6 db mini tortához leveles tésztából (kb.1o cm-esek)
Hozzávalók
Tészta:
2 csomag már nyújtható leveles tészta - nem fagyasztott
3 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
szilvalekvár
1 tojás
Dekorhoz:
3 aszalt szilva
8 -1o dkg marcipán
5 dkg étcsoki
Elkészítés
Először készítsük el a dekorációt.
Ehhez a szilvákat kisebb kockára vágjuk. A marcipánból 3 kisebb adagot elveszünk, kézzel kicsit koronggá lapítjuk, a közepébe beleteszünk a szilvából, összezárjuk és golyókat formázunk.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, a golyókat belemártogatjuk majd hagyjuk megszáradni.
A mini tortákhoz a tésztából 12 db kört vagy virágot szaggatunk.
6 db-ot cikkekre vágunk, ezek kerülnek majd a torták tetejére.
Több helyen villával megszúrkáljuk a tésztadarabokat, és lekenjük a tojással.
1o perc alatt forró (18o fokos) sütőben aranybarnára sütjük őket.
A tejszínt cukorral vaníliával és habfixálóval kemény habbá verjük.
Habzsákkal az egész tortalapokra nyomkodjuk, erre teszünk egy bő teáskanál lekvárt, és egy másik réteg tejszínhabot, majd ebbe szúrkáljuk bele a körcikkeket legyező vagy virág alakban.
Félbevágott aszalt szilvás pralinéval dekoráljuk mindegyiket.
Megjegyzés: ha nincs kedved a minikkel :-) bajlódni, elkészíthetsz a fennti adagból egy darab nagyobb kb. 2o cm-es tortát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése