Az egyik kedvenc receptemet szeretném megosztani.
Rengeteg alkalommal elkészítettem már, szezonálisan ősszel és télen, alma ugyanis mindig van itthon a gyümölcskosárban.
A sütit egy tejfölös öntet teszi különlegessé, de persze nincs tejföl íze :-)
Egyszerű finom mutatós mi kell más?
Hozzávalók:
125 g cukor
125 g vaj
3 tojás
1 dl tej
200 g liszt
1 sütőpor
2 -3 alma
másfél citrom héja és leve
Öntet:
1 csomag vaníliás szósz por-vagy pudingpor
1 tejföl
1 tojás
3 evőkanál cukor
Elkészítés
Almákat meghámozzuk fél cm vastag cikkekre vágjuk, és citrom levével meglocsoljuk.
A vajat a cukorral krémesre keverjük. Citrom héját és a tojásokat egyenként hozzáadjuk a vajas krémhez. Lisztet sütőporral elkeverjük felváltva a tejjel a masszához adjuk és egy 26 cm-es tortaformába öntjük.
Az almacikkeket szépen körben kicsit a tésztába nyomkodjuk.
Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük és a tészta tetejére öntjük.
Sütési idő és hőfok: kb. 45 perc, 18o fokon, légkeveréssel 15o-16o fokon.
Porcukorral meghintve találjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése