Németországban élő magyar barátok látogattak el hozzánk a hétvégén,
így forrott ki a békebeli főzés ötlete :-))))) hiszen mindenki örül ha ismét élvezheti a hazai ízeket.
Közkívánatra OVIS MENZA :-) kaja volt ebédre: főtt csirke-, és marhahús meggyszósszal és burgonyapürével, a desszert pedig békebeli kakaóscsiga.
A kakaós csigát LIMARA receptje alapján készítettem, ha valakit érdekel itt
megtalálja az eredeti receptet:
Csak ajánlani tudom. Nagyon finom vajas hajtogatott kelt tésztából készült, ropogós szélekkel, és isteni puha csokis belsővel.
Igazi otthoni :-) dióm is volt még, amit az egyik kedves barátnőm nagyijától kaptam, úgyhogy neki is láttam, és ez "sült ki" belőle:
ARANYGALUSKA SZÍV MEGGYLEKVÁRRAL TÖLTVE
Hozzávalók
Tészta:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- kb. 2 dl langyos tej, - mennyiség a tészta kemenységétől függ
- 1 csomag vaniliás cukor
- 5 dkg cukor
- pici só
- 10 dkg puha vaj
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 üveg meggylekvár
Elkészítés fázisai:
- Az élesztőt 2 teáskanál cukorban és kevés langyos tejben futassuk fel, majd adjuk a többi összetevőhöz, és gyúrjunk sima egynemű tésztát, takarjuk le és meleg helyen legalább egy-másfél óra alatt kelesszük meg.
- Kelés után a tésztét ne gyúrjuk át mégegyszer, csak nyújtsuk ki kb. 1,5 ujjnyi vastagra.
- Pogácsaszaggatóval kisebb köröket szaggassunk, forgassuk bele őket a vajba majd a dióba, és tegyük őket szorosan egy szív alakú kivajazott formába, a maradék diót szórjuk a tetejére, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése