és azóta is mindig nyomon követem
a történéseket :-)))
A blog elérhető itt:
Nagyon profi a hölgy, gyönyörű tortákat készít, én leginkább a konyhai tippjeit tartom nagyon hasznosnak.
Nála olvastam először, hogy piskótakészítéshez nem választja szét hagyományos módon a tojások sárgáját és fehérjét, mégis isteni magas omlós könnyű tésztát kap.
Veszíteni valóm nem volt max. egy összeesett piskóta :-) , ezért kipróbáltam, nagyon bejött, azóta soha nem választom szét a tojásokat sem tekercsnél sem tepsis változatnál, sem tortánál.
Az egyetlen dolog mindig keverek keményítőt is a liszthez, így még könnyebb a tészta.
Íme egy egyszerű piskótatekercs receptje:
Tészta
- 4 tojás
- 4 evőkanál forró víz
- 12o g cukor
- pici só
- 1 vaníliás cukor
- 7o g liszt
- 5o g keményítő
- csapott teáskanál sütőpor
Tepsis piskótához, vagy torta alap sütéséhez 6 tojásból készítem a piskótát 6 evőkanál vízzel 2oo g cukorral 1oo g liszttel 12o g keményítövel és 1 púpos evőkanál sütőporral!!!
A tojásokat a cukorral , vízzel és pici sóval habosra keverjük míg szinte fehér masszát kapunk.
A lisztet sütőport és keményítőt alaposan összevegyítjük, és lassan adagolva, hogy ne törjön a tojásmasszához keverjük.
Sütési idő és hőfok: kb. 15 perc, 18o fokon, légkeveréssel 15o-16o fokon.
Még melegen egy cukorral megszórt konyhai kendő segítségével hosszában feltekerjük.
Ezt az alap tésztát bármivel tölthetjük, én túróhabbal töltöttem.
Túróhab recept:
- 5oo g túró
- 1 doboz tejföl vagy Créme fraiche
- 8o-1oo g porcukor -ízlés szerint
- 2 vaníliás cukor
- 5oo ml habtejszín
- 2 habfixáló
- 1 citrom leve és héja
A túrót tejföllel porcukorral vaníliával citrom levével és héjéval krémesre keverjük. A tejszínhabot a habfixálóval felverjük és lassan, hogy ne törjön a túrókrémhez adjuk. a hab 2/3-adával megtöltjük a piskótát, 2/3-adával a maradék 1/3-dal dekoráljuk a tekercset.
Jó étvágyat ehhez a fincsi friss citromos vaníliás habos sütihez :-))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése