2013. január 8., kedd

Teasütemények-1.rész

Mutatós kekszek, édességek pralinék, nemcsak teához de kávéhoz is nagyon finomak :-) és nemcsak karácsonyi időszakban..


Linzer ribizlilekvárral






1 csomag Dr. Oetker Paradise Creme vaníliás pudingpor
25o gramm liszt
175 gramm vaj
1 tojás
100 gramm cukor

1 fél sütőpor
1 db vaniliás cukor

ribizlilekvár


A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd liszten kb. fél cm-es vastagságúra kinyújtjuk, és különböző fromákat szaggatunk. Sütőben 1o-12 percig sütjük őket, majd olvasztott lekvárral megkenve párokat készítünk, melyeket tetszés szerint porcukorral meghintünk.


Vaníliás keksz karikák és rudak






1oo gramm porcukor
2oo gramm vaj
27o gramm liszt
2 evőkanál tej
1 tojás
1 db vaniliás cukor

1oo gramm csoki olvasztva díszítéshez

A hozzávalókat egyneműre keverjük, habzsákba töltjük rudacskákat és karikákat nyomunk egy sütőpapírral bevont tepsire. 12 percre betesszük a sütőbe. Ha kicsit hűltek forró csokiba mártogatjuk őket.


Fahéjas csillagok kb. 3o-4o db







4oo gramm őrölt mandula
3 tojásfehérje
3oo gramm cukor
1 evőkanál fahéj

A tojásfehérjéket a cukorral verjük fel jó habosra, tegyünk félre kb. 6 evőkanálnyit, majd tegyük a maradék habhoz hozzá a mandulát. 
Nagyon ragadós tésztát kapunk, ezért 2 réteg fólia között nyújtsuk ki, kb. 1 cm-es vastagságúra, kenjük le a félretett fehér cukor habbal, és szaggasunk csillagokat. Sütében kb. 1o-12 percig süssük, úgy, hogy lehetőleg a cukorhab még fehér legyen.

Nincsenek megjegyzések: