Mutatós kekszek, édességek pralinék, nemcsak teához de kávéhoz is nagyon finomak :-) és nemcsak karácsonyi időszakban..
Linzer ribizlilekvárral
1 csomag Dr. Oetker Paradise Creme vaníliás pudingpor
25o gramm liszt
175 gramm vaj
1 tojás
100 gramm cukor
1 fél sütőpor
1 db vaniliás cukor
ribizlilekvár
A tészta
alapanyagait összegyúrjuk, majd liszten kb. fél cm-es vastagságúra
kinyújtjuk, és különböző fromákat szaggatunk. Sütőben 1o-12
percig sütjük őket, majd olvasztott lekvárral megkenve párokat
készítünk, melyeket tetszés szerint porcukorral meghintünk.
Vaníliás keksz karikák és rudak
1oo gramm porcukor
2oo gramm vaj
2oo gramm vaj
27o gramm liszt
2 evőkanál tej
1 tojás
1 db vaniliás cukor
1 db vaniliás cukor
1oo gramm csoki olvasztva díszítéshez
A hozzávalókat egyneműre
keverjük, habzsákba töltjük rudacskákat és karikákat nyomunk egy
sütőpapírral bevont tepsire. 12 percre betesszük a sütőbe.
Ha kicsit hűltek forró csokiba mártogatjuk őket.
Fahéjas csillagok kb. 3o-4o db
4oo gramm őrölt mandula
3 tojásfehérje
3oo gramm cukor
1 evőkanál fahéj
A tojásfehérjéket a
cukorral verjük fel jó habosra, tegyünk félre kb. 6 evőkanálnyit,
majd tegyük a maradék habhoz hozzá a mandulát.
Nagyon ragadós tésztát kapunk, ezért 2 réteg fólia között nyújtsuk ki, kb. 1 cm-es vastagságúra, kenjük le a félretett fehér cukor habbal, és szaggasunk csillagokat. Sütében kb. 1o-12 percig süssük, úgy, hogy lehetőleg a cukorhab még fehér legyen.
Nagyon ragadós tésztát kapunk, ezért 2 réteg fólia között nyújtsuk ki, kb. 1 cm-es vastagságúra, kenjük le a félretett fehér cukor habbal, és szaggasunk csillagokat. Sütében kb. 1o-12 percig süssük, úgy, hogy lehetőleg a cukorhab még fehér legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése