Németországban találkoztam először diós kenyérrel, nagyon finom reggelire, de inkább édes feltétekkel kombinálva az igazi.
Ajánlom kipróbálásra, nagyon egyszerű, nem igényel sok időt, és elsőre sikerült, pedig hozzá kell tennem, hogy teljesen amatőr voltam még a kenyér sütés terén :))))))
Az illata pedig.....sülés közben.....hmmmm.......nem is lehet szavakba foglalni :)
Recept:
1 élesztő
3oo g tönkölybúza liszt - vagy más teljes kiőrlésű
2oo g fehér liszt
3oo-4oo ml meleg víz
1 teáskanál só
5o ml olaj
2 evőkanál méz
1oo-12o g aprított dió
A 2 fajta lisztet alaposan összevegyítjük. Az élesztőt a meleg vízben feloldjuk, hozzákeverjük a mézet és olajat, majd a liszteket, kissé összegyúrjuk, majd hozzátesszük a késsel durvábbra darabolt diót, és a tésztát mostmár alaposan fényesre gyúrjuk.
1 óra múlva ha a tészta megkelt 3 kisebb kenyeret formázunk a tetejüket késsel keresztben bevágdossuk, és sütőben kb. 4o perc alatt aranybarna ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése