2013. január 8., kedd

Kínai ételek 1.rész - Szezámmagos csirkefalatok

Ha szereted a kínai konyhát ezt a receptet imádni fogod. 
Nem alakformáló recept :) , de érdemes bűnözni a finom ropogós falatkákért.

A zöldségköretet bárhogy variálhatod. Nézz be gyorsan a hűtődbe, mit találsz benne... van benne  hús és bármilyen zöldségféle?  Ha igen, láss neki!




Hozzávalók 2 személyre

200 g csirkemell
1 kisebb fej hagyma
2 nagyobb sárgarépa
1 üveg bambuszlapka
1 paprika
1 gerezd áttört fokhagyma


panírozáshoz szezámmag

szójaszósz
keményítő

200 g metélt tészta főve (száraz tömeg)
szezámolaj vagy mogyoróolaj

Elkészítés

A húst vékony csíkokra vágjuk, legalább fél óráig szójaszószban és fokhagymában pácoljuk, majd beleforgatjuk a szezámmagba, és külön serpenyőben több olajban ropogósra sütjük.

Közben felforrósítjuk a wok-ot, és 2 evőkanál forró olajban megpíritjuk a zöldségféléket, "keménységi" sorrendben: répát, hagymát, bambuszt és paprikát, majd kevés vizet adunk hozzá és szójaszósszal ízesítjük. Kb. 15 perc után, ha már készre puhult a zöldségragunk hidegvízzel elkevert keményítővel sűrítsük be.

Tésztával összekeverve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: