Ha szereted a kínai konyhát ezt a receptet imádni fogod.
Nem alakformáló recept :) , de érdemes bűnözni a finom ropogós falatkákért.
A zöldségköretet bárhogy variálhatod. Nézz be gyorsan a hűtődbe, mit találsz benne... van benne hús és bármilyen zöldségféle? Ha igen, láss neki!
200 g csirkemell
1 kisebb fej hagyma
2 nagyobb sárgarépa
1 üveg bambuszlapka
1 paprika
1 gerezd áttört fokhagyma
panírozáshoz szezámmag
szójaszósz
keményítő
200 g metélt tészta főve (száraz tömeg)
panírozáshoz szezámmag
szójaszósz
keményítő
200 g metélt tészta főve (száraz tömeg)
szezámolaj vagy mogyoróolaj
Elkészítés
Elkészítés
A húst vékony csíkokra vágjuk, legalább fél óráig szójaszószban és fokhagymában pácoljuk, majd beleforgatjuk a szezámmagba, és külön serpenyőben több olajban ropogósra sütjük.
Közben felforrósítjuk a wok-ot, és 2 evőkanál forró olajban megpíritjuk a zöldségféléket, "keménységi" sorrendben: répát, hagymát, bambuszt és paprikát, majd kevés vizet adunk hozzá és szójaszósszal ízesítjük. Kb. 15 perc után, ha már készre puhult a zöldségragunk hidegvízzel elkevert keményítővel sűrítsük be.
Tésztával összekeverve tálaljuk.
Közben felforrósítjuk a wok-ot, és 2 evőkanál forró olajban megpíritjuk a zöldségféléket, "keménységi" sorrendben: répát, hagymát, bambuszt és paprikát, majd kevés vizet adunk hozzá és szójaszósszal ízesítjük. Kb. 15 perc után, ha már készre puhult a zöldségragunk hidegvízzel elkevert keményítővel sűrítsük be.
Tésztával összekeverve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése