És, hogy miért?
Azért, mert ebben a receptben semmi igazán "egészségeset" nem találsz, mégsem tudod abbahagyni az nyalakodást :)
Csupa alkohol, csupa cukor, csupa tejszín.
A recept ötletet itt találtam NINA-nál, és azonnal megtetszett, ki kellett próbálnom, ízlés szerint minimálisat változtattam rajta, de nagyon finom lett.
A recept ötletet itt találtam NINA-nál, és azonnal megtetszett, ki kellett próbálnom, ízlés szerint minimálisat változtattam rajta, de nagyon finom lett.
Krémesen olvadó, igazi nyári hűsítő finomság,
szerintem a képek önmagukért beszélnek...
RECEPT: kb. 8-1o személyre
6 tojás sárgája
8o-1oo g cukor
3 dl Baileys
1 vaníliás cukor
15o g étcsoki
5oo g habtejszín
Egy fazékban tegyünk oda kb. 2 dl vizet forrni, ha gőzöl olvasszuk fel először a csokinkat egy edényben a gőz fölött.
A tojások sárgáját verjük fel nagyon krémesre a cukorral és vaníliás cukorral. Öntsük hozzá lassú adagokban a Baileys-t. Az így kikevert krémet keverjük tovább, de mostmár gőz fölött, míg krémes lesz, de óvatosan ne legyen túl forró, mert kicsapódhat a tojás.
Ha jó krémes, vegyük le a tálat a gőzről, és most tegyük pld.a mosogatónkba jeges vízbe, és így keverjük tovább kihűlésig. Ha kész tegyük picit félre.
A tejszínt verjük habbá, és óvatosan, hogy ne törjön adjuk a Baileys krémhez.
Következhet a parfé rétegelése:
Egy hosszúkás alagút sütőformát béleljünk ki sütőpapírral vagy fóliával, öntsük bele a hab egyik felét és a csoki egyik felét vékony csíkokban, majd ugyanígy megismételve a maradék habot, és csokit.
Végül egy villával spirál alakban forgassuk át kicsit az egész masszát így szép márványozott mintázatot kapunk. Tegyük a parfét fagyasztóba egy éjszakára.
Tálalás előtt legalább 1o-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy picit már megolvadjon, majd borítsuk egy tálcára és dekorálhatjuk is :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése