Egyszerű gyors csokis receptet olvashattok most,
pontosan ezért lesz szerintem sokak kedvence.
Meg azért is, mert ilyenkor nyáron még picit melegen
jéghideg fagyival vagy parféval verhetetlen édesség.
-Mint például ezzel a baileys parfé-val-:-))))))))))
-Mint például ezzel a baileys parfé-val-:-))))))))))
A süti belseje frissen nagyon szaftos,
de akár másnap jól átmelegítve is szinte olyan,
mintha frissen sült volna.
RECEPT 28 cm-es tarteformához:
Pite tészta
220 g liszt
1 tojás
4o g cukor
1 vaníliás cukor
12o g vaj
pici tej
Csokis töltelék
400 g étcsokoládé -nagyon csokis :-)))))
200 g vaj
150 g cukor
5 tojás
12o g liszt
Elkészítés
A pitetészta összetevőiből gyúrjunk egynemű tésztát.
Liszten nyújtsuk kb.fél- cm vastagságúra.
Tegyük egy kivajazott piteformába, szúrkáljuk meg több helyen villával.
A csokit olvasszuk fel a vajjal gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon.
A tojásokat válasszuk szét.
A fehérjét pici sóval verjük kemény habbá.
A tojássárgáját keverjük a cukorral krémesre míg világos masszát kapunk. Adjuk hozzá az olvasztott csokit a lisztet, majd a fehérjehabot. Öntsük a tésztára.
Előmelegített sütőben süssük kb. 35 percig 18o fokon, hőlégkeveréssel 15o fokon.
Pálcikával ellenőrizzük hogy átsült- e már, bár szokás szerint a csokis sütik finomabbak, ha nem sülnek túl és még kicsit szaftosak.
2 megjegyzés:
Finom,nagyon finom,eszméletlenül finom.... Ez is telitalálat volt.Itthon a sütihez ettem 50 %-os gyümölcstartalmú málna lekvárt .Még mindig enném ha lenne.
Köszi drága bátyjó, na de egy csokiimádónak :-) mi is lehetett volna más, ha nem eszmáletlenül finom. A gyümölccsel kombinálás érdekes, és nagyon jó ötletet adtál :-)
Megjegyzés küldése