2013. szeptember 6., péntek

A "mi" Mozart tortánk...


Az ember életében sok barát megfordul, de szerintem értitek, ha arról beszélek, hogy mégis van egy igazi, egy " legjobb"... 

Ezt a bejegyzést most én is 
ennek a "fajta" :-) barátnőnek szánom, 
aki már min. 15 éve viseli a nyűgeimet,
és akinél jobban senki nem fogja ennek a tortának a jelentőségét értékelni. 




Íme bari a mi tortánk a golyó után :-)))))) : a Mozart-torta
Biztosan szeretnéd, az étcsoki miatt nem túl édes, de a marcipánnal és nugáttal nagyon "mozartos" :-)





És bár tudom, nem vagy édesszájú, én mégis feladnék neked egy szeletet, ha túlélné az 11oo-es km-es postai utat. De mivel ez nagyon kétséges, inkább jobb lesz, ha te magad is elkészíted. 

Ehhez egy 26 cm-es formához itt találod a receptet :))))

PS: s bár még mindig nem tudom milyen lenne a formatortád külseje, de azt igen, milyen a belseje :-)))


Brownie tortalap:
25o g vaj
4oo g étcsoki
5 tojás
25o g cukor
1 vaníliás cukor
25o g liszt
Minimális- 1 csapott kávéskanál sütőpor, ha igazi brownie jelleget szeretnél, akkor ez el is hagyható
1o dkg tört pisztácia

Nugátkrém
2oo g nugát
1oo + 15o g tejszín
1 fél csomag zselatinpor


Marcipán réteg
1oo g marcipán
5o g porcukor
pici zöld ételfesték

Csokiglazú
15o g étcsoki
1oo g tejszín
5 deka vaj
5 dkg pisztácia

és így kell elkészítened :

A vajat a csokival gőz fölött olvaszd fel. A tojásokat a cukrokkal és pici sóval verd legalább 5 percig extrém habosra :-), add hozzá a kihűlt csokis masszát, majd a liszttel elkevert sütőport, pisztáciát, és kivajazott kilisztezett formába tedd 45-5o percig 18o fokra előmelegített sütőbe. (hőlégkeveréssel:15o fokon)
Ha kihűlt vágd ketté. 

Készítheted a krémet: ehhez a nugátot mikrohullámú sütőben picit olvaszd meg. Keverd el 1oo g habtejszínnel. A zselatint 3o ml vízben áztasd be, és verd fel a másik adag, a 15o g habtejszínt habbá.
A megduzzadt zselatint langyosítsd meg, tegyél 2 evőkanált bele a nugát -tejszín masszából keverd el jól, majd az így fellazított zselatint add a maradék masszához, és végül a felvert tejszínhabot is.

A krémet kendd az alsó tortalapra. A marcipánt a porcukorral gyúrd össze, színezd meg, majd porcukron nyújtsd ki , és vágd tortanagyságú körre. Fektesd a nugátkrémre, végül következhet a 2. tortalap.

Legalább 1 órát hűtsd, majd vondd be csokiglazúrral.
A glazúrhoz a tejszínt melegítsd meg, tedd bele a darabokra vágott étcsokit, és a vajat, és kavard egynemű fényesre. Azonnal öntheted a tortára, és megszórhatod pisztáciával.



VIEL SPASS BEIM BACKEN :-)))))))





Nincsenek megjegyzések: