Az előzö bejegyzésben a túrós-olajos alaptésztáról már olvashattatok, ami kitűnő édes sütikhez, de nagyszerű sós variációkhoz is.
Ízlések és pofonok :-) nálunk a család mindkettőt nagyon szereti, a sós pitéket is, úgyhogy gyakran készítem.
Egyetlen dolgon azonban változtattam az utóbbi időben: lecseréltem a normál pitetésztát egy túrós -olajos alaptésztára, mert egyszerűen sokkal finomabb és puhább mint az erdeti kemény tarte, vagy quiché tészta.
Legutóbb ez a füstölt sonkás sajtos - kelkáposztás variáció készült, nem éppen könnyű étel, de bűnözni néha szabad ;-)))
Tészta:
6 evőkanál tej
6 evőkanál napraforgó olaj
pici só
3oo g liszt
1 csomag sütőpor
Töltelék:
2 evőkanál zsemlemorzsa
5oo g kelkáposzta
1 hagyma
1oo g reszelt sajt
2oo g füstölt sonka
4 tojás
175 g Phipadelphia krémsajt
1 tejföl
só, bors, szerecsendió
A töltelékehez a káposztát és a hagymát vágjuk kockára. Kevés olajon pirítsuk meg őket, míg át nem puhulnak, fűszerezzük, és hagyjuk kihűlni.
A tésztához az összetevőket gyúrjuk össze, liszten nyújtsuk ki. Egy kivajazott és lisztezett 26 cm-es formát bélejünk ki a tésztával, a peremeket is körbe, szúrkáljuk meg villával. Szórjuk meg 2 evőkanál zsemlemorzsával.
Oszlassuk el a kihűlt hagymás kelkáposztát, rajta, szórjuk meg a kockára vágott sonkával.
A tojásokat, krémsajtot, tejfölt, fűszereket, és a reszelt sajtot keverjük el, és öntsük a tetejére.
Süssük kb. 45-5o percig hőlégkeveréssel 15o fokon. Ellenőrizzük egy pálcikával átsült-e már, ha nem süssük még 5 percig tovább.
Langyosan mennyei :-)))) Krémes, fűszeres...hmmm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése