2013. szeptember 4., szerda

Bolognai mozarellás pizzagyűrű

Ki mondta, hogy a bolognai szósz 
csak spaghettivel vagy gnocchival jó?

Ha kételkedsz próbáld ki ezt a pizzagyűrűt, gyors ebédet vagy vacsit készíthetsz a családnak.





Én a maradék bolognai szószt hasznosítottam :-) hozzá, de ha nincs tartalék otthon, nagyon megéri frissen gyors szószt készíteni, mert igazán különleges recept.


Pizzatészta:

4oo g liszt
2o g élesztő
4 evőkanál olívaolaj
kb. 2 dl meleg víz
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
esetleg oregánó

Bolognai húsos töltelék:

3oo g darálthús marhából
1 hagyma
1 db zúzott fokhagymagerezd
só, bors
4 nagyobb lédús paradicsom
2 teáskanál pesztó, vagy friss bazsalikom

PLUSZ Min. 1oo g -os mozarellagolyó

TIPP: Még gyorsabban elkészítheted a pizzádat, ha kész bolti pizzatésztába töltöd a bolognai ragut.



Elkészítés

1.Először elkészítjük a bolognai ragut, hogy kihűljön a pizza töltéséhez. Akár már előző nap is előkészíthetjük, és ebéd vagy vacsi előtt csak a tészta kelésére kell várni. A raguhoz a húst kevés olajon jól pirítsuk meg, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a kockázott paradicsomot. Sóval borssal és bazsalikommal vagy pesztóval ízesítjük, lassú tűzön 30 -4o percig főzzük. Ha kész hagyjuk kihűlni.


2. A pizzatésztát dagasszuk be: készítsünk 1 evőkanál meleg vízből, 2 evőkanál lisztből, a cukorból és az élesztőből kovászt, amit 1o percig pihentessük ha kezd felfutni, akkor adjuk a tészta maradék összetevőihez,  gyúrjuk egyneműre, és letakarva hagyjuk 45 percig kelni.

3. Kelés után átgyúrás nélkül nyújtsuk ki kb. téglalap alakúra a tésztát tegyük bele a tölteléket, a karikára vágott mozarellát, tekerjük fel, majd karikára, és a külső részén több helyen vágdossuk be.

4. Előmelegített sütőben 15o fokon hőlégkeveréssel (normál sütőben 18o fokon) kb. 3o -35 perc alatt süssük készre. Még langyosan, rucolás vegyessalátával nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések: