2013. március 9., szombat

Alma rózsa muffin

Igazából ez a muffin nem az a muffin :-)
Formája igen, tésztája nem.
Egyszerű pitetészta túrós töltelékkel, és almarózsákkal.
Kicsit időigényes a rózsák formázása miatt, de nagyon finom, érdemes időt szakítani rá.

Tészta
5oo g liszt
2oo g vaj
2 tojás
pici só
1oo g cukor
1 vaníliás cukor
1 jól megmosott bio citrom reszelt héja

Túrókrém
2oo g túró
1 tejföl
2 tojás
8o g cukor
a citrom leve
1 vaníliás pudingpor

Dekor
2-3 db alma
5 dl almalé-helyettesíthető vízzel is
5o g cukor

A tészta hozzávalóit egyneműre gyúrjuk és pár percre hűtőbe tesszük, hogy jobban kezelhető legyen.
Almákat megmossuk, kettévágjuk, és halvány vékony szeleteket vágunk.

Az almalevet a cukorral felforraljuk és az almaszeleteket 2-3 percig főzzük, hogy a formázáshoz puhuljanak. Valóban elég 2-3 perc, amikor kezdenek "üvegesedni", leszűrjük őket és hagyjuk kihűlni.

A túrókrémhez mindent robotgéppel jó krémesre keverünk.

12-es muffinformát kivajazunk, a tésztát liszten kinyújtjuk, 12 db kört kiszúrunk, egyenletesen a muffinforma mélyedéseibe nyomkodjuk.

 A tölteléket elosztjuk kanalanként, és minden sütibe nyomkodunk 3-4 cikk összefogott almát rózsaformában, majd megsütjük.

Sütési idő és hőfok: kb. 2o-25 perc, 18o fokon, légkeveréssel 15o-16o fokon.

Porcukorral tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések: