Ismerős a következő szituáció ???
na pontosan így zajlott le a legújabb szerzeményem megvétele. Nem mintha nem lenne már elég sütiforma itthon.., de pontosan ilyen kis csinos tarteformák hiányoztak még :-)
Persze különleges formákhoz egyedi recept jár :-)
Így készültek el ezek a kis csokis panna cottával töltött epres piték.
Tészta
17o g liszt
3o g kakaópor
1oo g puha vaj
1 tojás
pici só
Töltelék panna cotta hab:
3 dl tej
2 evőkanál cukor
25o g habtejszín
1 cs. zselatinpor
Epres csokis töltelék:
4oo -5oo g eper
1 citrom leve
3 evőkanál cukor
1oo g étcsoki
pisztácia
1. A pitetészta összetevőiből egynemű tésztát gyúrunk, és 2o percre a hűtőbe rakjuk, hogy a nyújtása később egyszerű legyen, és ne ragadjon.
2. A 4 db formát időközben vajazzuk ki.
3. Az epreket mossuk meg, 4 kivételével vágjuk kockára. Csavarjunk rá egy citrom levét, és szórjuk meg 3 evőkanál cukorral.
4. A csokit gőz fölött olvasszuk fel, a 4 egész epret forgassuk bele, tegyük őket sütőpapírra, és hűtőben hagyjuk megszáradni. A maradék olvasztott csokit tegyük kicsit félre.

6. Utolsó lépésként elkészítjük a panna cotta habot: a tejet a cukorral felforraljuk, hagyjuk kissé hűlni. A zselatinport 6o ml hideg vízzel elkeverjük, megvárjuk míg megduzzad, majd lassú kevergetés közben feloldjuk a még meleg tejben.
A tej zselésebb jellegét csak 2o perc múlva éri el, ha sietni akarunk állítsuk bele az edényt hideg vízbe. Ha zselésedik a tej, verjük a tejszínt habbá, és adjuk óvatosan a tejzseléhez.
7. Ezt a panna cotta habot osszuk el a 4 pitén, és tálalás előtt legalább 3 órahosszáig hűtsük át jól őket. Tálaláskor pisztáciával megszórva, félbevágott csokis eprekkel dekoráljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése