Ezt a rakott nokedlit nagyon gyakran készítem...
Az eredeti magyaros recept még anyukám öröksége :),
tésztába kevert túróval, füstölt kolbásszal.
És, hogy mennyire finom? Annyira, hogy itt Németországban pályáztam vele egy főzős magazinba, és dínyertes lett a recept :-)
Forrás: Lisa - Kochen und Backen magazin
Szóval itt bejött a magyar konyha :-)
Ma én az eredeti recept kicsit "kalóriaspórolósabb", zsírszegényebb elkészítésű változatát osztom meg veletek. A kolbászt füstölt csirkemell sonka helyettesíti, és a túró is zsírszegény.
Recept 4 személyre
kb. 2oo g lisztből
pici sóból nokedlit készítünk, megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
1 hagymát apró kockára vágunk 1 evőkanál olajon megpirítjuk.
25o g zsírszegény túrót - Németországban Körniger Frischkäse
2oo g füstölt csirkemellsonkát - Németországban Hänchenkassler
1db tejfölt - Németországban DU DARSFT főzőtejszín 15 vagy 7%-os
összekeverünk, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a megpirított hagymát is.
Tűzálló edénybe rétegeljük, 5o g reszelt light mozarellával megszórjuk, aranybarnára sütjük. Ecetes uborkasalátával tálaljuk.
Sütési idő és hőfok: kb. 3o- 35 perc, 18o fokon, légkeveréssel 15o-16o fokon.
Sütési idő és hőfok: kb. 3o- 35 perc, 18o fokon, légkeveréssel 15o-16o fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése