2013. március 18., hétfő

Túrós nokedli füstölt sonkával

Ezt a rakott nokedlit nagyon gyakran készítem... 


Az eredeti magyaros recept még anyukám öröksége :), 
tésztába kevert túróval, füstölt kolbásszal. 
És, hogy mennyire finom? Annyira, hogy itt Németországban pályáztam vele egy főzős magazinba, és dínyertes lett a recept :-)

Forrás: Lisa - Kochen und Backen magazin

Szóval itt bejött a magyar konyha :-)


Ma én az eredeti recept kicsit "kalóriaspórolósabb", zsírszegényebb elkészítésű változatát osztom meg veletek. A kolbászt füstölt csirkemell sonka helyettesíti, és a túró is zsírszegény.


Recept 4 személyre

4 tojásból
kb. 2oo g lisztből
pici sóból nokedlit készítünk, megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.

1 hagymát apró kockára vágunk 1 evőkanál olajon megpirítjuk.


25o g zsírszegény túrót                     - Németországban Körniger Frischkäse
2oo g füstölt csirkemellsonkát        - Németországban Hänchenkassler
1db tejfölt                                        Németországban DU DARSFT főzőtejszín 15 vagy 7%-os

összekeverünk, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a megpirított hagymát is. 
Tűzálló edénybe rétegeljük, 5o g reszelt light mozarellával megszórjuk, aranybarnára sütjük. Ecetes uborkasalátával tálaljuk.

Sütési idő és hőfok: kb. 3o- 35 perc, 18o fokon, légkeveréssel 15o-16o fokon.










Nincsenek megjegyzések: