Eltelt 5 év és
alig veszed észre... De hová lett az 5 év az utolsó
debreceni találkozás óta?
Mert, ha ránézel a
barátnődre, alig változott...
De aztán, ha
ránézel a körülötted rohangászó gyerkőcökre talán mégis
sejted, miért és mivel rohan el annyira az idő :-), és örülsz,
hogy végre mindannyian egy országban, pár napig, többszöri nekifutással, de
együtt lehettek :)
Persze egy ilyen
fontos eseményt valami kulináris finomsággal is meg kellett
„ünnepelni”: s ha már
málnaszezon, miért is ne málnával, és ha már gyerekek, mi más,
ha nem brownie, de legalábbis valami „barna”, mert ugye csak az
nagybetűs süti ami barna :) - tehát csokis.
Pontosan kapóra jött, amikor a TORTENTANTE
blogján láttam pár napja az aktuális receptet :-),
megvolt az ötlet, és tudtam,
ez lesz az igazi.
Brownie málnával.
Változtatni ugyan
elég sokat változtattam a recepten, a hozzávalókon, és az elkészítési
módon is, mert nem akartam sűrű browniet, de azért az igazi dicséret őt illeti :)
Hmmm, és madártej
fagyival tálalva nem túl édes igazi ínyencség „született”. Remélem a vendégeim is meg voltak elégedve :-) még ha a gyümi és az öntet le is csúszott a süti aljára :-))))))))
Recept 8-1o személyre
Brownie
2oo g étcsoki
2 vaníliás cukor
1 dl tej
25o g vaj
15o g cukor
5 tojás
2oo g liszt
pici só
1 fél sütőpor
Öntet
25o g ricotta -vagy zsíros túró
2oo g tejföl
1 vaníliás
pudingpor
1 tojás
5o g cukor
25o-3oo g málna
Elkészítés
A tojásokat
válasszuk szét, a sárgákat a sóval, cukorral, vaníliával
keverjük jó habosra. Öntsük hozzá a tejet, az olvasztott csokit,
a liszttel elkevert sütőport, és végül az 5 tojásfehérjét
habbá verve.
Öntsük a masszát
egy kivajazott formába, vagy tepsibe.
Az öntethez a
hozzávalókat keverjük egynemű krémesre, kanalazzuk a csokis
massszára, majd egy villával forgassuk össze egy kicsit a két
masszát, így készítsünk márvány mintázatot.
(Éppen csak 3-4
fordulattal forgassuk össze a masszákat, én ezt a forgatást még ezután a fázisfotó után túlzásba vittem :-) ezért a végén majdnem barna lett a teljes
sütim)
Végül szórjuk meg
a tetejét málnával, és tegyük sülni kb. 35-4o percre
előmelegített sütőbe. Sütési hőfok: 17o-18o fok,
hőlégkeveréssel 15o fok.
3 megjegyzés:
Egy iro veszett el benned,a malnas brownie nagyon jol nez ki, majd remelem tesztelhetem ;-)
Kedves Ms.Piggy, köszönöm, tudtam volna meghatobbat is irni, de ez egy gasztroblog :)))))) ez a brownie viszont nagyon nyerö, biztosan keszitem meg, akkor tesztelheted :-)
A brownie finom volt, még másnap is, a vendéglátás tökéletes, a bevezetőn pedig egész elérzékenyültem. Köszönjük.:-)
Megjegyzés küldése