Az utóbbi időben nagyon "rákaptam" a pitékre, mindegy, hogy sós, vagy édes, minden variáció jöhet. :-)
Kedvelem őket, mert gyorsan összedobhatóak, nagyon mutatósak, és végtelen változatokban elkészíthetőek, csak bátran hagyatkozni kell a fantáziánkra.
Tegnapelőtt ez a cukkinis, csirkemellel gazdagított pite volt az ebédünk. S, bár a család férfitagjai nem a zöldségkedvelő kategóriába tartoznak , mégis jót falatoztak belőle. Ez nekem már nagy elismerés :-)))))
Recept 4 főre 28 cm-es formához
300 g liszt
120 g vaj
3 evőkanál olívaolaj
1 tojás
pici só
pici tej
Töltelék
2 közepes cukkini
6 koktélparadicsom
200 g füstölt csirkemellsonka
Tojásos öntet
200 g túró vagy ricotta - Németországban igazán finom bele a Körniger Frischkäse
2 dl tejföl
3 evőkanál reszelt edamer vagy parmezán sajt
3 tojás
Só, bors, szerecsendió
Elkészítés
A lisztet és a puha vajat dörzsöljuk össze. Adjuk hozza a sót, olajat, és a tojást. Gyúrjunk egynemű tésztát. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra, majd "béleljük" ki vele a tarte formánkat. Szúrkáljuk meg több helyen villával.A cukkinit mossuk meg,vágjuk karikára. A sonkát vágjuk kockára. Fektessük egymás mellé a cukkinikarikákat a formában. Adjuk hozzá a félbevágott paradicsomokat, és a sonkát.
A túrót vagy ricottát keverjük el a tojásokkal tejföllel és a fűszerekkel, és öntsük rá a zöldségekre, szórjuk meg sajttal.
Előmelegített sütőben 18o fokon,
( hőlégkeveréssel 15o fokon) süssük a pitét kb. 35 perc alatt aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése