EGY GYORS SÁRGABARACKOS kalács receptjét hoztam most nektek, amit hétvégén készítettem.
Tudom, ki akar ebben a kánikulában sütni :-))), de ha mégis esősebb napok jönnek, próbáljátok ki ezt az isteni kalácsreceptet.
Én alapból imádom a gyümölcsös kalácsokat, és ilyenkor amikor szezonja is van a baracknak ezt a kalácsot mindenképpen csak ajánlani tudom, annyira finom, puha szaftos :)
Tudom, ki akar ebben a kánikulában sütni :-))), de ha mégis esősebb napok jönnek, próbáljátok ki ezt az isteni kalácsreceptet.
Én alapból imádom a gyümölcsös kalácsokat, és ilyenkor amikor szezonja is van a baracknak ezt a kalácsot mindenképpen csak ajánlani tudom, annyira finom, puha szaftos :)
Nálunk egy egy hatalmas 2 kilós kalács percek alatt elfogyott...
HMMM, lehet, hogy a hétvégén ismét el kellene készítenem??? :-)
Egyetlen hátránya van, a feltekerése kissé macerás, nem nagyon tartja a formáját, de hát tudjuk: a türelem rózsát terem :-)))
RECEPT -egy nagy családi kalácshoz :-)
HMMM, lehet, hogy a hétvégén ismét el kellene készítenem??? :-)
Egyetlen hátránya van, a feltekerése kissé macerás, nem nagyon tartja a formáját, de hát tudjuk: a türelem rózsát terem :-)))
RECEPT -egy nagy családi kalácshoz :-)
Tészta
1 kg liszt
12o g cukor
2 vaníliás cukor
Pici só
12o g cukor
2 vaníliás cukor
Pici só
12o g puha vaj
1 friss élesztő (NO-ban : kb. 42 g)
1 bio citrom héja
1,5 dl habtejszín
kb. 3 dl tej
kb. 3 dl tej
1 tojás
1 tojás sárgája
Töltelék
Kb. 5o g vaj olvasztva - a tészta lekenéséhez töltés előtt
7oo g sárgabarack
1 citrom leve
1 vaníliás pudingpor
1oo-12o g cukor
1 vaníliás cukor
7 -8 babapiskóta morzsára törve
1 tojás amivel a tészta tetejét lekenjük sütés előtt
Töltelék
Kb. 5o g vaj olvasztva - a tészta lekenéséhez töltés előtt
7oo g sárgabarack
1 citrom leve
1 vaníliás pudingpor
1oo-12o g cukor
1 vaníliás cukor
7 -8 babapiskóta morzsára törve
1 tojás amivel a tészta tetejét lekenjük sütés előtt
Elkészítés
Az élesztőt langyos tejben 1 evőkanál cukorral futassuk fel. Adjuk a tészta további összetevőihez, és gyúrjunk hólyagos egynemű tésztát. Hagyjuk kelni legalább 9o percig. Bár ebben a hőségben talán hamarabb is megkel :-)
Készítsük el a tölteléket: a barackok magját távolítsuk el, daraboljuk fel, és keverjük össze a cukrokkal, citrom levével. 2-3 percig főzzük fel a gyümölcsmasszát, majd adjuk hozzá a kevés vízzel elkevert pudingport, keverjük míg besűrűsödik, végül következhet a babapiskótamorzsa. Hagyjuk a tölteléket kihűlni.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki téglalapra. Kenjük meg olvasztott vajjal. Töltsük meg a töltelékkel, csavarjuk fel. Tegyük egy nagy tepsire, csavarjuk össze csigaformába, hogy elférjen és, hogy sütés közben is jobban tartsa a formáját a kalács.
Kenjük le a tetejét 1 felvert tojással, és irány az előmelegített sütő :-)
Sütési idő : kb. 16o fokon 45 -5o perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése