Az idei nyári ars poetic-ánk :)))
" a konyha ebéd főzésnél hidegen marad,
irány a kert,
elő a grillt,
és lehet bandázni :))) "
Biztosan nem vagyunk egyedül ezzel...
Ma a repertoárból csak egy salátareceptet hoztam, én a salátákkal ugyanis mindig bajban vagyok, hogy sikerüljön változatosat készíteni a finom husikhoz.
Ez a változat nem majonézes, csak egyszerű ecetes -olajos öntettel készült, de megállja a helyét.
Úgyhogy elő a grillt, és tessék kipróbálni :)
1,5 kg burgonya
5 retek
4 -5 marék rucolasaláta
1 kaliforniai paprika
8 -12 koktélparadicsom
1 lilahagyma
1 csokor metélőhagyma
Öntet
14 evőkanál balzsamecet
7 evőkanál olívaolaj
Édesítőszer vagy ízlés szerint cukor
só, bors
1 evőkanál mustár
Elkészítés
A burgonyát héjában főzzük meg, héját húzzuk le, és vágjuk készen karikára. A hagymát karikázzuk fel, pici olajon pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni. A többi zöldségfélét mossuk és ha szükséges daraboljuk. A metélőhagymát is vágjuk apróra.
Készítsük el az összetevőkből az öntet, öntsük a kész salátára, jól keverjük el, és már fogyaszthatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése