2013. július 20., szombat

Rucolás burgonyasaláta

Az idei nyári ars poetic-ánk :)))
  " a konyha ebéd főzésnél hidegen marad, 
irány a kert, 
elő a grillt, 
és lehet bandázni :))) "

Biztosan nem vagyunk egyedül ezzel...

Ma a repertoárból csak egy salátareceptet hoztam, én a salátákkal ugyanis mindig bajban vagyok, hogy sikerüljön változatosat készíteni a finom husikhoz.


Ez a változat nem majonézes, csak egyszerű ecetes -olajos öntettel készült, de megállja a helyét.

Úgyhogy elő a grillt, és tessék kipróbálni :)


Hozzávalók 4 személyre

1,5 kg burgonya
5 retek
4 -5 marék rucolasaláta
1 kaliforniai paprika
8 -12 koktélparadicsom
1 lilahagyma
1 csokor metélőhagyma

Öntet
14 evőkanál balzsamecet
7 evőkanál olívaolaj
Édesítőszer vagy ízlés szerint cukor
só, bors
1 evőkanál mustár

Elkészítés
A burgonyát héjában főzzük meg, héját húzzuk le, és vágjuk készen karikára. A hagymát karikázzuk fel, pici olajon pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni. A többi zöldségfélét mossuk és ha szükséges daraboljuk. A metélőhagymát is vágjuk apróra.
Készítsük el az összetevőkből az öntet, öntsük a kész salátára, jól keverjük el, és már fogyaszthatjuk is.







Nincsenek megjegyzések: