A receptek mindig hasonlóak, mégis minden alkalommal az elkészítési mód és sütési mód függvényében más-más lesz a csokicsoda íze :-)
Ez a kuglóf inkább a brownie-hoz áll közelebb, de mégsem sűrű és nehéz annyira a tésztája, mint azt egy brownie-tól elvárnánk.
Frissen még melegen az olvadozó csokidarabokkal nagyon finom szaftos, omlós ...
Recept 1o-12 főre:
250 g vaj
100+100 g cukor
2 vaníliás cukor
320 g liszt
1 sütőpor
3 evőkanál kakaópor
1 dl tej
5 tojás
300 g étcsokoládé
100 g dió
A csokit vágjuk kockára kb. 2/3-át olvasszuk fel gőz fölött 1/3 -át tegyük félre.
A diót késsel vágjuk apróra, és keverjük hozzá az egyharmad csokihoz.
A vajat 100 g cukorral és vaniliás cukorral keverjük habosra. A tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét, majd a sárgákat adjuk egyenként a vajas masszához, utána a kissé kihűlt olvasztott csokit, a tejet, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és a darabos dió-csoki keveréket.
Elég sűrű nehezen keverhető masszát kapunk. Ezt fellazítjuk egy kicsit. Mégpedig úgy, hogy a tojásfehérjéket a másik 100 g cukorral és pici sóval kemény habbá verjük, majd 3 részben hozzákeverjük a csokis nehéz masszához.
Kuglóf vagy más formába töltve kb. 4o-45 percig sütjük, légkeveréssel 14o-15o fokon, normál sütőben kb. 17o -18o fokon.
Ellenőrizzük, hogy átsült-e egy pálcikával, mint minden csokis süti, ez is akkor az igazi, ha nem sűl túl.
Dekorálhatjuk csak porcukorral vagy csokiöntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése