Nem minden saláta unalmas...
A látvány a konyhában is nagyon fontos.
Ez a saláta több főre készítve lehet kiváló mutatós vendégváró recept grillpartyra, egy főre készítve pedig szemet gyönyörködtető kevés kalóriás fogás, ami bármely egészséges étrendben megállja a helyét.
Pírits hozzá egy teljes kiörlésű toast kenyeret, és élvezd ezt a látványos, teljes értékű vacsorát :-)
RECEPT 1 főre
1 fél fej zöld fejes saláta vagy jégsaláta
1 szál újhagyma
80 g füstölt csirkemell sonka
1 fél kaliforniai piros paprika
1 kisebb paradicsom
1 főtt tojás
2 evőkanál reszelt light sajt
2 szem fekete olívabogyó
1 evőkanál lightos majonéz
1 teáskanál mustár
4 evőkanál natúrjoghurt
Só, bors
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint folyékony édesítő
Vágjuk a zöldségeket apró kockára, a csirkemellet is, a tojást pedig karikára.
A salátát és hagymát keverjük össze és tegyük az ecetből, édesítőből, olívaolajból kikevert salátaöntetbe, és hagyjuk benne 1o percig, amíg kicsit összeérnek az ízek.
Készítsünk a majonézből, joghurtból, mustárból és sóból borsból majonézes öntetet.
Kezdjük a rétegelést dinnye cikk formájában a következő sorrendben:
1. Az ecetes saláta hagyma keverék fele
2. Csirkemell kockák
3. Majonézes öntet 1/3-a
4. Tojáskarikák
5. Majonézes öntet 2/3-a
6. Paprika és paradicsom kockák
7. Negyedelt olívabogyók
A maradék majonézzel kenjük körbe a "dinnye cikk" külső oldalát, nyomkodjuk rá a maradék ecetes salátát, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése