2013. április 22., hétfő

Túrós fasírt cukkinivel - kevés kalóriás grill nyárs

Szerintem a címet elolvasva sokkan megrökönyödtök, 
és első gondolatotok : "na, már megint mit talált ki " :-) lesz.



Pedig nem annyira elrugaszkodott az ötlet, és nem is az én felfedezésem -sajnos :-)

Aki kiismeri magát a szénhidrátok - fehérjék birodalmában :-) tudja, hogy egy kis túróval bárminek a  mennyisége illetve fehérjetartalma feljavítható.


Nálunk a túró "jó barát " hetente legalább 2 kg túró fogy epres turmixba,  müzlibe, és desszertekbe...
Köztudottan puhít is a túró, ezért gyakran teszem a galuska, vagy muffin, kuglóf tésztájába.

Fasírtba most először próbáltam, és azóta is bárkivel beszélek róla csak dícsérni és ajánlani tudtam.

Ez a recept a cukkinivel pedig nemcsak különleges, de előre elkészítve nyáron grillezni is kiváló. Szaftos, puha és nagyon hamar átsül... 





Recept 1 főre

2 evőkanál darált hús
2 evőkanál sovány túró
1 + 2 evőkanál zsemlemorzsa
1 db közepes hagyma fele
ízlés szerint fokhagyma
só, bors
1 kisebb cukkini


  • A húst, túrót, 1 evőkanál morzsát kockára, vágott hagymát keverjük össze, és fűszerezzük.

  • Készítsünk kb 6 db fasírtkockát, és picit hempergessük zsemlemorzsába, hogy ne ragadjon annyira.

  • A cukkinit zöldséghámozóval vágjuk vékony csikokra, sózzuk meg picit, és tekerjük kettesével a husikockák köré.

  • Készítsünk 3 -3 db kész kockából nyársakat.

  • Serpenyőben, vagy grillen süssük kb. 15-2o perc alatt aranybarnára.












Nincsenek megjegyzések: