Szerintem a címet elolvasva sokkan megrökönyödtök,
és első gondolatotok : "na, már megint mit talált ki " :-) lesz.
Pedig nem annyira elrugaszkodott az ötlet, és nem is az én felfedezésem -sajnos :-)
Aki kiismeri magát a szénhidrátok - fehérjék birodalmában :-) tudja, hogy egy kis túróval bárminek a mennyisége illetve fehérjetartalma feljavítható.
Nálunk a túró "jó barát " hetente legalább 2 kg túró fogy epres turmixba, müzlibe, és desszertekbe...
Köztudottan puhít is a túró, ezért gyakran teszem a galuska, vagy muffin, kuglóf tésztájába.
Fasírtba most először próbáltam, és azóta is bárkivel beszélek róla csak dícsérni és ajánlani tudtam.
Ez a recept a cukkinivel pedig nemcsak különleges, de előre elkészítve nyáron grillezni is kiváló. Szaftos, puha és nagyon hamar átsül...
Recept 1 főre
2 evőkanál sovány túró
1 + 2 evőkanál zsemlemorzsa
1 db közepes hagyma fele
ízlés szerint fokhagyma
só, bors
1 kisebb cukkini
- A húst, túrót, 1 evőkanál morzsát kockára, vágott hagymát keverjük össze, és fűszerezzük.
- Készítsünk kb 6 db fasírtkockát, és picit hempergessük zsemlemorzsába, hogy ne ragadjon annyira.
- A cukkinit zöldséghámozóval vágjuk vékony csikokra, sózzuk meg picit, és tekerjük kettesével a husikockák köré.
- Készítsünk 3 -3 db kész kockából nyársakat.
- Serpenyőben, vagy grillen süssük kb. 15-2o perc alatt aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése