Bár az időjárás kicsit eltolta, de lassan kezdődik a spárgaszezon :)
Nincs is ideálisabb könnyű zöldség, laktat is, mégis kevés kalóriás, igazi fitt recept. Rengeteg vitamin és ásványi anyag van benne, de legfontosabb a méregtelenítő hatása.
Én nagyon szeretem, bár egyedül vagyok vele családon belül :)
Amit kevésbé szeretek, az a hámozása, na de mit meg nem tesz az ember ha finomat akar enni :-)))
Ezt a receptet a férjem anyukájától:-) lestem el, ő német tradícióból rengeteg spárgát eszik.
Egyszerű recept, és jól előkészíthető...
Recept 1 főre
8 hosszabb kb. 300 g spárga
1 dl Light tejszín - pld. 7% os Du darsft
1 dl víz
6 vékony szelet sonka
2-3 evőkanal reszelt sajt
3 közepes burgonya
Só, bors
Szerecsendió
- A spárgát hámozzuk meg. Csak türelem :-)))
- Pici sóval és 1 evőkanál cukorral főzzük előre kb. 5 percig.
- Öblítsük le hideg vízzel. Ha kihűlt tekerjünk 4-4 szál spárgát 3-3 szelet sonkába, és rakjuk egy hőálló tálba.
- A vizet tejszínt fűszereket keverjük össze majd öntsük rá.
- Szórjuk meg a sajttal. Kb. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára normál sütőben 16o fokon.
A héjában főtt hámozott burgonyával fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése