Torta sós krémsajtbóóóól ??? :-)
Ez volt az első gondolatom, amikor elolvastam a Philadelphia torta eredeti receptjét, de mivel Németországban már a csapból is ez folyik :-) eldöntöttem ki kell próbálnom.
Hiába kerestem só nélküli krémsajt variációt,
mindegyik enyhén sózott.
A torta így az eredeti recept alapján készült, egyedüli változtatásként 2,5 dl felvert habtejszínt kevertem még bele, hogy kicsit habosabb lazább legyen az állaga.
mindegyik enyhén sózott.
A torta így az eredeti recept alapján készült, egyedüli változtatásként 2,5 dl felvert habtejszínt kevertem még bele, hogy kicsit habosabb lazább legyen az állaga.
Ezt ki is emeltem a receptben, aki teljesen hamísitatlan tortát szeretne hagyja el a tejszínt.
És a tapasztalatok ??? Hm...nehéz szavakban kifejezni :-)
A sót csak az érzi aki erre koncentrál, mert az édes és a citrom savanyú íze teljesen elvonja róla a figyelmet.
Bár szerintem cukor több is elkel bele.
Finom hűsítő nem túl édes.
Sütés nélkül és nagyon hamar elkészíthető, nyárra kiváló édesség, szóval LIKE :-)
Bár szerintem cukor több is elkel bele.
Finom hűsítő nem túl édes.
Sütés nélkül és nagyon hamar elkészíthető, nyárra kiváló édesség, szóval LIKE :-)
Próbáljátok ki,
várom a pro és contra véleményeket :-)
RECEPT 16 szelet - 26 cm-es forma
Tészta:
150 g babapiskóta
125 g vaj
Sajtkrém:
3x175 g Philadelphia krémsajt
1oo g cukor vagy édesítő
3oo g joghurt
25o g habtejszin
1 csomag zselatin por
1 -1,5 citrom leve és héja
Dekoráció:
3oo g erdei gyümölcs (málna, eper, áfonya stb)
2 dl gyümölcsszósz
- A babapiskótát törjük morzsára, keverjük el alaposan az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk egy 26 cm-es kivajazott tortaformába, hűtsük 3o percig.
- A Philadelphiát, joghurtot keverjük el jó krémesre a cukorral , vagy édesítővel, a citrom levével és reszelt héjával.
- A zselatint áztassuk be kb. 6o ml vízben. Ha megduzzadt langyosítsuk meg, tegyünk a krémből kanalanként adagolva 2-3 evőkanálnyit hozzá keverjük csomómentesre, majd így adjuk gyors kevergetés közben a fellazított zselatint a krémhez.
- A tejszínt verjük habbá, és, hogy ne törjön adjuk ugyancsak a krémhez.
- Öntsük a krémet a megszilárdult kekszalapra, és legalább 3-5 órahosszáig hűtsük át.
Friss málnával, erdei gyümölccsel és gyümölcsszósszal tálaljuk.
2 megjegyzés:
Hogy mennyire finom Volt, el Sem lehet mondani ....szavakkal ;-)
ugye :) legközelebb a kalóriákon kell még barkácsolni :) de az is meglesz. Philadelphia balance, diabetikus keksz stb.. leteszteljük úgy is az ízét.
Megjegyzés küldése