Egy villámgyors olcsó finomság ...
Hozzávalók 4 személyre
1o közepes burgonya
1 nagyobb fej hagyma
só bors
1 leveskocka
2 dl tejszín vagy
zsírszegényebb főzőtejszín
1o dkg bacon
kockázva vagy szeletelve
Elkészítés
A hagymát kevés
olajon megpirítjuk. Hozzátesszük a felaprított burgonyát,
felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, fűszerezzük és 3o percig főzzük.
Ha megfőtt turmixgépben a tejszínnel összeturmixoljuk. Utolsó lépésként a bacont minimális olajon ropogósra pirítjuk és a levesünket ezzel tálaljuk.
TIPP
Ehhez a krémleveshez mártogatóként kész rétes tésztából spirálokat készítettem, sajttal megszórtam, és 1o percre aranybarnára
sütöttem.
sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése