2012. november 14., szerda

Burgonyakrémleves sajtos stanglival

Egy villámgyors olcsó finomság ...

 

Hozzávalók 4 személyre

1o közepes burgonya

1 nagyobb fej hagyma

só bors

1 leveskocka

2 dl tejszín vagy zsírszegényebb főzőtejszín

1o dkg bacon kockázva vagy szeletelve


Elkészítés

A hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzátesszük a felaprított burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, fűszerezzük és 3o percig főzzük. Ha megfőtt turmixgépben a tejszínnel összeturmixoljuk. Utolsó lépésként a bacont minimális olajon ropogósra pirítjuk és a levesünket ezzel tálaljuk.
 
 
TIPP
Ehhez a krémleveshez mártogatóként kész rétes tésztából spirálokat készítettem, sajttal megszórtam, és 1o percre aranybarnára
sütöttem.


 

Nincsenek megjegyzések: