ÍME A LEGÚJABB ŐSZI SZILVÁS SÜTI RECEPT :-)
Pite vaníliás szilvakompóttal töltve
Ez a recept az egyik kedvencem, így gyakran készítem.
Az eredeti recpt a német Cookazine magazin 2011 -es egyik számában található.
Én minimálisan megváltoztattam ezt a receptet, mert kihagytam a fahéjat.
Ha te szereted a fahéjat akkor viszont tegyél a szilvába csak bátran :))))
Másik változtatás: az omlós tésztát sem raktam összegyúrás után hűtőbe, mivel egyáltalán nem lesz túl puha vagy ragacsos, és ha nem annyira hideg, akkor sokkal jobban formázható is.
A változtatásokat az én receptemben már el is hagytam.
Hozzávalók
Tészta
3oo g liszt
2oo g hideg vaj darabokban
1oo g cukor
pici só
1 vaniliás
cukor
1 tojás
Kompót
1 kg szilva
1 csomag vaniliás
pudingpor
1 vaniliás
cukor
75 g cukor
50 g darált
mandula vagy mogyoró
200 g tejföl
Elkészítés
Szilvákat
mossuk meg daraboljuk fel. 75 g cukorral 1 vaníliás
cukorral és a
pudingporral főzzük őket kompottá.
Ha készen van vegyük le
a tűzhelyről és adjuk hozzá a mandulát
illetve a tejfölt.
Hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük
a pite tésztáját.
Ehhez a lisztből a vajból 100 g
cukorral , sóval vaníliával
és 1 db tojással egynemű
tésztát gyúrunk.
Ha kész, vegyük el a tészta
2/3 -adát. 1/3-adot
rakjunk félre később
a rácsokhoz. A nagyobb mennyiségű tésztadarabot nyomkodjuk bele egy
kivajazott kb. 26 cm -es tortaformába
egyenletesen vékonyan
körbe egészen fel a széléig, majd villával
szurkáljuk meg, és
szórjunk még rá egy maroknyi mandulát.
Erre már
rátehetjük a kissé hűlt
kompótot, és dekoráljuk
a tésztánkat
a félrerakott tésztából
készült vékony
rácsokkal.
Sütési
idö: 45 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése