Egyszerű elkészítésű mutatós snack bármilyen partyra. Csak a fantázia szab határokat, bármivel tölthető, bármivel dekorálható, minden vendég szívesen vesz belőle egy szeletet.
Íme egy variáció szendvicstortára:
A fűszeres krémsajthoz szükséges:
- 8oo g krémsajt - natúr
- 1 lilahagyma nagyon finom apró kockákra vágva
- só, bors 2o dkg gépsonka
- 2 evőkanál majonéz
A szendvicshez szükséges:
- 12 db nagyobb fehér toast kenyér
- 3o dkg szeletelt sonka
- 5 főtt tojás szeletelve
A dekorációhoz szükséges:
Paprika, uborka bármilyen kedvelt zöldségféle vagy felvágott , sajt stb...
Elkészítés:
A krémsajt hozzávalóit egy turmixban alaposan keverjük össze.Vágjuk le a toast széleit, 3 darabot rakjunk sorba, kenjük meg krémsajttal, tegyünk rá 15 dkg sonkát, majd kenjük ismét krémsajttal.
Rakjuk rá a 2. toast réteget ugyanígy mindig sajttal kenve, de ide tölteléknek a főtt tojást tegyük.
Végül zárjuk le ismét a tortát egy utolsó sonkás réteggel, és kenjük be minden oldalról a maradék sajttal.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, majd másnap röviddel tálalás előtt dekoráljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése