2012. november 27., kedd

Szendvicstorta

Egyszerű elkészítésű mutatós snack bármilyen partyra. Csak a fantázia szab határokat, bármivel tölthető, bármivel dekorálható, minden vendég szívesen vesz belőle egy szeletet.
 
Íme egy variáció szendvicstortára:
 
 
 
 
A fűszeres krémsajthoz szükséges:
  • 8oo g krémsajt - natúr
  • 1 lilahagyma nagyon finom apró kockákra vágva
  • só, bors 2o dkg gépsonka
  • 2 evőkanál majonéz
A szendvicshez szükséges:
  • 12 db nagyobb fehér toast kenyér
  • 3o dkg szeletelt sonka
  • 5 főtt tojás szeletelve
  •  
A dekorációhoz szükséges:
 
Paprika, uborka bármilyen kedvelt zöldségféle vagy felvágott , sajt stb...
 
Elkészítés:
 
A krémsajt hozzávalóit egy turmixban alaposan keverjük össze.Vágjuk le a toast széleit, 3 darabot rakjunk sorba, kenjük meg krémsajttal, tegyünk rá 15 dkg sonkát, majd kenjük ismét krémsajttal.
 
Rakjuk rá a 2. toast réteget ugyanígy mindig sajttal kenve, de ide tölteléknek a főtt tojást tegyük.
 
Végül zárjuk le ismét a tortát egy utolsó sonkás réteggel, és kenjük be minden oldalról a maradék sajttal.
 
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, majd másnap röviddel tálalás előtt dekoráljuk.
 

Nincsenek megjegyzések: