2012. november 19., hétfő

Rúdfasírt rizsfelfújttal

Ez a recept a rizsfelfújt miatt kerül most mindenképpen megosztásra :-)))
 
Új receptként még csak nemrég próbáltam először, de nagyon -nagyon ízletes volt, még ha a minimális összetevők nem is erre utalnak. Erre is igaz : a kevesebb jobb :-)
 
Ha szereted a rizst, akkor igazán változatossá teheti ez a köret a konyhádat.
 
 
 
 
 
Köret – rizsfelfújt 2 -3 személyre

100-120 g rizs sós vízben főve

1 tejföl

1 kisebb doboz kukorica

1 nagyobb lilahagyma apró kockára vágva

 fűszerek


 
A rizst főzzük előre majdnem készre, tegyük a többi összetevőhöz és keverjünk össze mindent alaposan, rakjuk tűzálló edénybe és szórjuk le reszelt sajttal, majd sütőben süssük aranybarnára kb. 25 perc alatt.
 
 
 
Fasírt

750 g darált hús (fele sertés fele marha)

1 hagyma kockára vágva

1 fokhagyma

1 evőkanál sűrített paradicsom

2 tojás

2 szárazabb toast vagy fehér kenyér beáztatva

kb. 5 -6 evőkanál zsemlemorzsa

só , bors, levesízesitő és piros fűszerpaprika


A hozzávalókbol készítsünk egynemű fasírtot, majd azt őzgerinc fomában süssük kb. 45 percig.