Ez a recept a rizsfelfújt miatt kerül
most mindenképpen megosztásra
:-)))
Új receptként még
csak nemrég próbáltam
először, de nagyon -nagyon ízletes volt, még ha a minimális
összetevők nem is erre utalnak. Erre is igaz : a kevesebb jobb :-)
Ha szereted a rizst, akkor igazán
változatossá
teheti ez a köret a konyhádat.
Köret – rizsfelfújt 2 -3 személyre
100-120 g rizs sós vízben főve
1 tejföl
1 kisebb doboz kukorica
1 nagyobb lilahagyma apró kockára vágva
fűszerek
A rizst főzzük előre majdnem készre, tegyük a többi összetevőhöz és keverjünk össze mindent alaposan, rakjuk tűzálló edénybe és szórjuk le reszelt sajttal, majd sütőben süssük aranybarnára kb. 25 perc alatt.
Fasírt
750 g darált hús (fele sertés
fele marha)
1 hagyma kockára vágva
1 fokhagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 tojás
2 szárazabb toast vagy fehér
kenyér beáztatva
kb. 5 -6 evőkanál zsemlemorzsa
só , bors, levesízesitő és
piros fűszerpaprika
A hozzávalókbol készítsünk egynemű fasírtot, majd azt őzgerinc fomában süssük kb. 45 percig.
1 megjegyzés:
nyami :-)
Megjegyzés küldése