2013. május 16., csütörtök

Diós csokis kavart süti almával

Íme a megígért csokis almás süti recept...























RECEPT 26 cm-es formához

Hozzávalók

25o g vaj
2oo g cukor

pici só
5 tojás

17o g liszt
1 fél csomag sütőpor
2oo g étcsoki
2 db alma
1 kisebb citrom leve
1oo g dió 


Elkészítés:

Csokit daraboljuk és a vajjal gőz fölött olvasszuk fel. Hagyjuk picit hűlni.
A diót késsel vágjuk apró darabokra.
Az almákat hámozzuk meg vágjuk apró kockákra és locsoljuk meg a citrom levével.
A tésztához a tojások sárgáját és fehérjét válasszuk szét, a sárgáját 15o g cukorral keverjük krémesre. Adjuk hozzá lassan a folyékony csokit, majd a liszttel elkevert sütőport.
A tojásfehérjéket pici sóval és 5o g cukorral verjük habbá, és 2x-re keverjük a masszához, végül a durvára darabolt diót és az almakockákat.

Sütés: legalább 5o -6o percig 18o fokos sütőben, - hőlégkeveréssel: 15o fokon. Ellenőrizzük egy pálcikával, hogy valóban átsült-e.

Ízlés szerint dekoráljuk almaszeletekkel dióval. De bevonhatjuk egy étcsokis tortabevonóval is.





Nincsenek megjegyzések: