2013. május 18., szombat

Epres málnás kuglóf



Nemrég láttam ezt a kuglófot ennek a német újságnak a címlapján, csak csokis belsővel. 
Maga a kivitelezés ötlete nagyon megtetszett, de én mást rejtettem a belsejébe :-) mégpedig egy egyszerű vaníliás kuglófot eper-, és málnadarabokkal dúsítva, csokis tejszínes ganache krémmel bevonva, és eperrel dekorálva.







Egy igazi epres álom készült :-) kívül - belül különleges, elkészítése mégis nagyon egyszerű.




Már ha odafigyel az ember :-) az én kuglófom - habár legalább már 2o x elkészítettem, - ma csak második nekifutásra sikerült, köszönve  a két kicsi "segítő "kéznek :-), aki úgy elterelte a figyelmem, a liszt  kozmetikai pamaccsal való szétszórásával, hogy a vajat kompletten kihagytam, és csak megvágás után vettem észre a bakit. Második nekifutásra és 25o g vajjal később azonban végre a jól ismert szaftos, de nem sűrű kuglóftészta köszönt vissza :-))))



Hozzávalók

Tészta:
2oo g cukor
1 vaníliás cukor
25o g vaj
pici só
4 tojás
35o g liszt
1 vaníliás pudingpor
1 sütőpor
25o g natúrjoghurt 
5 evőkanál tej
1 bio citrom leve és héja
5 közepes eper kockára vágva
1oo g málna

Dekoráció:
2oo g tejszín
4oo g fehér csoki
4oo g eper lapkákra vágva




Elkészítés


1. A dekorációhoz (ganache ) még előző nap készítsük el a tejszínes csokis krém alapot. Ehhez a leírást a képre kattintva olvashatjátok.



2. Az 5 epret mossuk meg vágjuk fel, a málnákat is mossuk meg, majd keverjük össze egy evőkanál liszttel.

3. A cukrot, vaníliás cukrot a vajjal keverjük krémesre. A tojások egyenként adjuk a vajas masszához.

4. Majd a tejet és a joghurtot, végül a pici sót, és a liszttel, pudingporral elkevert sütőport.

5. Kanalazzuk a tészta felét egy kuglófformába, szórjuk bele a gyümölcsöket, rakjuk bele a másik fél adag tésztát, majd egy villa segítségével spirál formájában a forma aljától felfelé húzva próbáljuk elosztani mindenhol az eper és málnadarabokat.

6. Előmelegített sütőben sütési idő és mód : 5o percig hőlégkeveréssel 15o fokon.

7. Ha kész a kuglóf hagyjuk alaposan kihűlni, majd vonjuk be a felvert ganache krémmel és dekoráljuk kb. 4oo g lapkára vágott eperrel.

TIPP: ha valaki nem szeretné túlbonyolítani a dolgokat, verjen fel 25o g habtejszínt habbá, és vonja be azzal a kuglófot.






További epres recepteket itt találhattok:







Nincsenek megjegyzések: