2013. május 15., szerda

Meggyes túrós töltött süti

Olvashattátok a blogon a fitnesztorta leírásában, hogy 2 töltött kavart sütiből akartam a súlyzókat elkészíteni, sikertelenül :-(

Persze a sütik így is elfogytak :-) , és annyira finom és egyszerű elkészítésű receptek, hogy muszáj megosztanom veletek.

Itt most a meggyes túrós töltött süti receptjét olvashatjátok. Hamarosan jön majd az almásé is.



Ha édességre vágytok, van otthon túró, és meggy akkor percek alatt össze lehet dobni ezt a mutatós süteményt.

Mindössze a sütőből áradó finom illatnak 
kell "csak" ellenállni :-)))))) 5o percig...



RECEPT egy 26 cm-es tortaformához

Tészta

4 tojás
2oo g cukor
pici só
25o g vaj
35o g liszt
1 sütőpor
1 bio citrom héja
2oo g tejföl

Töltelék

25o g túró
1 tojás
8o g cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 bio citrom leve
3 evőkanál gríz
15o g meggy -akár mirelit



Elkészítés

Először készítsük el a tölteléket. Ha fagyasztott a meggyünk olvasszuk ki, és csepegtessük le alaposan.
A tojást, túrót, cukrot, étkezési keményítőt, citrom levét, grízt keverjük krémesre. Adjuk hozzá a meggyet is, és tegyük félre.

A tészta összetevőiből készítsünk kavart tésztát. A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, a tejfölt, majd a citrom héját, és a sütőporral elkevert lisztet. Ha túl sűrű lenne a tésztánk adhatunk hozzá, még 3-4 evőkanál tejet is.

A tészta felét tegyük a kivajazott lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Rá a túrós tölteléket, majd a maradék tésztát.
Előmelegített sütőben 18o fokon (hőlégkeveréssel 15o-16o fokon) süssük kb. 5o percig. Fapálcika segitségével ellenőrizzük a közepét is, valóban átsült-e már.

Porcukorral meghintve gyümölccsel dekorálva tálaljuk.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Az ilyen sütiket imádjuk! Gyerekkel együtt hamar összekutyulható ;) Mindenkinek nagyon ízlett, máskor is meg fogom sütni! Köszi a receptet!

szanten írta...

Jonifina örülök, hogy ízlett, és köszi a hasznos visszajelzést, remélem így más anyuka is kedvet kap a gyerekekkel a sütkérezéshez :-)

zencsiga írta...

Azt hiszem én úgy vagyok a meggyel (és az áfonyával), mint Te a málnával. :-) Bármikor jöhet! Köszi ezt a szuper receptet, a nagyi meggyfája fogja majd hozzá adni az alapanyagot.

szanten írta...

Hmmmm... Friss meggyből biztosan verhetetlen lesz az íze. Majd tudósíts ;-)))