2013. május 22., szerda

Trópusi ízek - banánszelet barnacukorral

Végre egy igazán olcsó és gyors recept :-)

Ez a banános süti kicsik és nagyok kedvence, de szerintem igazán csak édesszájúaknak való.
Én nem nagyon szeretem a banánt sülve, de a tészta ízét imádom, mert a barnacukortól nagyon kellemes picit karamel ízt kapunk, a gyümölcstől pedig nem szárad ki, hanem finom szaftos marad :)

Aki szereti a banánt, próbálja ki mindenképpen ezt az eredeti receptet, csak ajánlani tudom.


Ha valaki kevésbé banánpárti :-) választhat más gyümölcsöt is, hiszen az alap egy gyors kavart tészta. Én készítettem már el almával is, almaszeletekkel a tetején, és ott a banán helyett egy alma lereszelve került a tésztájába, plusz 2 alma szeletekre vágva a tetejére.
 Isteni finom volt hmmm... :-)



Hozzávalók egy kisebb méretű kb. 25x3o cm-es tepsihez vagy jénai tálhoz

15o g vaj
2 nagyobb érett banán (vagy 3 alma)
1oo g barnacukor
5o g fehér cukor
15o g liszt
1 fél sütőpor
3 tojás
3 evőkanál tej
1 bio citrom héja, és leve

Dekoráció: ízlés szerint mandula a tetejére

Elkészítés

A sütőformát vagy tepsit kenjük ki vajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával.

A puha vajat a cukrokkal keverjük habosra.

Egy banánt villával nyomkodjunk szét, és adjuk a vajas masszához, a tojásokat is egyenként.


Tegyük utána hozzá a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet, és a citrom héját.

A másik banánt vágjuk karikákra a citrom levével csöpögtessük le, majd osszuk el a tésztában. Ízlés szerint szórjuk meg még a tészta tetejét mandulával, és süssük 18o fokon (hőlégkeveréssel 15o fokon)  kb. 25-3o percig

Porcukorral meghintve tálaljuk.

TIPP: igazi különlegesség bármelyik gyümölcsös variáció ha vaníliasodót készítünk hozzá



Nincsenek megjegyzések: