Bármilyen levest szívesen eszek, de a krémleveseket még szívesebben... Ez látszik a recepttár levesein is :-)
Tudom gombából nem mindenki kedveli a leveseket, de ez a fehérboros recept igazán megér egy próbát.
Nem nagyon érezni az alkoholt, de mégis az adja meg azt a bizonyos megmagyarázhatatlna pluszt :-)
Nem utolsó szempont az sem, hogy nagyon hamar elkészül a leves.
Nem utolsó szempont az sem, hogy nagyon hamar elkészül a leves.
Recept 4 főre
- 5oo g gomba
- 3 nagyobb burgonya
- 1 hagyma
- 2 evőkanál liszt
- 4-5 dl zöldségleveslé
- fél dl félédes fehérbor
- 1,5 dl zsírszegény tejszín (pld DU DARFST 7%)
- só, bors, levesízesítő
- szerecsendió
- 2 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér kockára vágva és zsíradék nélkül serpenyőben aranybarnára pirítva.
- A gombát mossuk daraboljuk karikára. A burgonyákat hámozzuk és vágjuk kockára.
- A hagymát is kockázzuk fel, majd kevés zsíradékon pirítsuk meg.
- Tegyünk hozzá 2 evőkanál lisztet, piritsuk egy picit tovább. Tegyük hozzá burgonyakockákat, majd öntsük fel a leveslével. Fűszerezzük, és főzzük kb. 15 percig.
- 15 perc után tehetjük bele a gombakarikákat. Főzzük tovább együtt 8-1o percig. Majd vegyünk ki 8-1o gombaszeletet és tegyük félre.
- A maradék levet a zöldségekkel turmixoljuk krémesre, tegyük hozzá a tejszínt is, majd a legvégén a bort,
- főzzük együtt még 2-3 percig, és kész is.
Tálaljuk a levest a kenyérkockákkal és a félretett előfőzött gombaszeletekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése