Olvashattátok a blogon a fitnesztorta leírásában, hogy 2 töltött kavart sütiből akartam a súlyzókat elkészíteni, sikertelenül :-(
Persze a sütik így is elfogytak :-) , és annyira finom és egyszerű elkészítésű receptek, hogy muszáj megosztanom veletek.
Itt most a meggyes túrós töltött süti receptjét olvashatjátok. Hamarosan jön majd az almásé is.
Ha édességre vágytok, van otthon túró, és meggy akkor percek alatt össze lehet dobni ezt a mutatós süteményt.
Mindössze a sütőből áradó finom illatnak
kell "csak" ellenállni :-)))))) 5o percig...
Mindössze a sütőből áradó finom illatnak
kell "csak" ellenállni :-)))))) 5o percig...
RECEPT egy 26 cm-es tortaformához
4 tojás
2oo g cukor
pici só
25o g vaj
35o g liszt
1 sütőpor
1 bio citrom héja
2oo g tejföl
Töltelék
25o g túró
1 tojás
8o g cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 bio citrom leve
3 evőkanál gríz
15o g meggy -akár mirelit
Elkészítés
Először készítsük el a tölteléket. Ha fagyasztott a meggyünk olvasszuk ki, és csepegtessük le alaposan.
A tojást, túrót, cukrot, étkezési keményítőt, citrom levét, grízt keverjük krémesre. Adjuk hozzá a meggyet is, és tegyük félre.
A tészta összetevőiből készítsünk kavart tésztát. A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, a tejfölt, majd a citrom héját, és a sütőporral elkevert lisztet. Ha túl sűrű lenne a tésztánk adhatunk hozzá, még 3-4 evőkanál tejet is.
A tészta felét tegyük a kivajazott lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Rá a túrós tölteléket, majd a maradék tésztát.
Előmelegített sütőben 18o fokon (hőlégkeveréssel 15o-16o fokon) süssük kb. 5o percig. Fapálcika segitségével ellenőrizzük a közepét is, valóban átsült-e már.
Porcukorral meghintve gyümölccsel dekorálva tálaljuk.
4 megjegyzés:
Az ilyen sütiket imádjuk! Gyerekkel együtt hamar összekutyulható ;) Mindenkinek nagyon ízlett, máskor is meg fogom sütni! Köszi a receptet!
Jonifina örülök, hogy ízlett, és köszi a hasznos visszajelzést, remélem így más anyuka is kedvet kap a gyerekekkel a sütkérezéshez :-)
Azt hiszem én úgy vagyok a meggyel (és az áfonyával), mint Te a málnával. :-) Bármikor jöhet! Köszi ezt a szuper receptet, a nagyi meggyfája fogja majd hozzá adni az alapanyagot.
Hmmmm... Friss meggyből biztosan verhetetlen lesz az íze. Majd tudósíts ;-)))
Megjegyzés küldése