Ilyenkor téli
időszakban minden évben kipróbálok új teasüti recepteket, van
köztük nyerő, de előfordul, hogy csak abban az évben készítettem
először és utoljára :)))
Az alábbi egyik új
recept biztosan nem hiányozhat majd: ilyen finomat még nem nagyon
ettem, mogyoró, langyos olvadó karamell, pihe puha habcsókkal.
Viszont nagyon édesszájúnak kell lenned, hogy megszeresd.
És én
az vagyok …. :-)))))))
Tészta recept:
15o gramm liszt
1oo gramm vaj
1 tojás sárgája
5o gramm cukor
Habhoz:
2 tojás fehérje
pici citromlé
16o gramm cukor
3o db Tofifee
Habhoz:
2 tojás fehérje
pici citromlé
16o gramm cukor
3o db Tofifee
A tészta alapanyagait
összegyúrjuk, pici gömböket formázunk, majd sütőpapírral
bevont tepsire laposra nyomkodjuk őket, úgy hogy kicsit legyen
nagyobb az átmérőjük mint egy tofifee.
Ha kész vannak, rátesszünk minden karikára egy-egy tofifee-t lefelé fordítva.
A tojásfehérjéből cukorból citromléből kemény baiser habot készítünk, majd habzsákból csúcsosan befedjük vele a pralinét. Sütőben kb. 15 percig sütjük. Frissen, langyosan mennyei :-), de eláll legalább 1o napig is.
Ha kész vannak, rátesszünk minden karikára egy-egy tofifee-t lefelé fordítva.
A tojásfehérjéből cukorból citromléből kemény baiser habot készítünk, majd habzsákból csúcsosan befedjük vele a pralinét. Sütőben kb. 15 percig sütjük. Frissen, langyosan mennyei :-), de eláll legalább 1o napig is.
1 megjegyzés:
Timoca :-) ha megsütütted őket tessék megosztani a tapasztalatokat... :-)
Megjegyzés küldése