ezt a gyönyörű fehér tarte sütőformát.
Nekem még csak miniformáim voltak, és most sikerült igazán jó áron hozzájutnom ehhez a 28 cm-es formához. Mindig is ilyet szerettem volna, egyszerű de nagyszerű, igazán mutatós, akár tálaláshoz is használható.
A blog statisztikájából úgy veszem észre, hogy nem sokan kedvelitek a spárgát, mivel a spárgás receptek nézettsége a legalacsonyabb, de ennek ellenére merészkedek :-) egy spárgás tarte recepttel felavatni a formámat.
Aki nem szereti a spárgát hanyagolja :-) , de aki szereti feltétlenül próbálja ki ezt a receptet, mert bárki, aki kóstolta nagyon finomnak találta. Ugyanakkor a spárga bármilyen kedvenc zöldségre kicserélhető.
Recept 4 főre 28 cm-es formához
150 g tönkölybúza liszt
100 g fehér liszt
100 g vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 tojás
pici só
Töltelék
500 g zöld spárga
200 g túró vagy ricotta - Németországban Körniger Frischkäse
1 dl tejföl -elhagyható
100 g csirkemell sonka
2 evőkanál reszelt edamer vagy parmezán sajt
3 tojás
Só, bors, szerecsendió
Elkészítés
Spárgát mossuk meg, alsó harmadában hámozzuk meg. Bő vízben, 1 evőkanál cukorral főzzük 5 percig.
Szűrjük le és, hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a tésztát:
A lisztet és a puha vajkockákat dörzsöljuk össze. Adjuk hozza a sót, olajat, és a tojást. Gyúrjunk egynemű tésztát. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra, majd "béleljük" ki vele a tarte formánkat. Szúrkáljuk meg több helyen villával.
Készítsük el a tölteléket:
A sonkát vágjuk kockára. A túrót vagy ricottát keverjük el a tojásokkal tejföllel és a fűszerekkel.
Fektessük egymás mellé a spárgákat a formában, öntsük rá az elkevert tojásos szószt, szórjuk meg sajttal.
Előmelegített sütőben 18o fokon, ( hőlégkeveréssel 15o fokon) süssük kb. 35 perc alatt aranybarnára.
TIPP: Még melegen friss zöldsalátával tálaljuk.
6 megjegyzés:
Hmmmm, nem is tünik bonyolultnak, es a vegeredmeny is finom Volt;-)
Nagyon finom volt! Nekem is be kell szereznem egy ilyen csinos tarteformát!
Ms. Piggy :-)érdemes kipróbálni, tényleg egyszerű recept. Spárgaszezonban elhagyhatatlan :-)))
Jonifina, örülök, hogy tudtam most kóstoltatni veled is :-) de nem ez volt az utolsó alkalom...
Mi is sok zöldséges pitét eszünk. Jó ötlet a spárga is, de mi legtöbbször brokkoliban utazunk.:-)
A brokkoli is príma ötlet zencsiga :-) Köszönöm.
Megjegyzés küldése