2012. október 23., kedd

Bolognai makarónitorta


Kedveled az olasz ízeket?  Hmmm. én is...
 
Éppen ezért elsőként egy nagyon egyszerű elkészítésű, mutatós ételt szeretnék bemutatni. Vendégvárónak tökéletes, igazán akkor finom ha hűlt már egy kicsit, úgy jól szeletelhető.


Hozzávalók

250 g makaróni tészta

125 g sertés, 125 g marha darált hús

4 nagyobb fej paradicsom kockára vágva

1 közepes fej hagyma

1 gerezd összetört fokhagyma

100 ml zsírszegény tejszín

, bors

Friss vagy szárított bazsalikom (frissel az igazi :-))

1tk. keményitő

Reszelt sajt

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük.

Miközben fő elkészítjük a húsos bolognai mártást. Ehhez a húst kevés olajon jól megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a kockázott paradicsomot. Sóval borssal levesízesítővel és bazsalikommal ízesítjük, lassú tűzön 30 percig főzzük, majd hozzáadva a tejszínben csomómentesen elkevert keményítőt 3 perc alatt készre főzzük.

Egy 24 vagy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, 3 réteget készítünk a tésztából és a szószból:

1. réteg makaroni tészta fele
2. réteg húsos mártás
3.réteg tésztamennyiség másik fele

Reszelt sajttal megszórjuk. Sütőben 20 percig sütjük.
 
Jó étvágyat :-)

Nincsenek megjegyzések: