Kedveled az olasz ízeket? Hmmm. én is...
Éppen ezért elsőként egy nagyon egyszerű elkészítésű,
mutatós ételt szeretnék
bemutatni. Vendégvárónak tökéletes, igazán akkor finom ha hűlt már egy kicsit, úgy jól szeletelhető.
Hozzávalók
250 g makaróni tészta
125 g sertés, 125 g
marha darált hús
4 nagyobb fej paradicsom
kockára vágva
1 közepes fej hagyma
1 gerezd összetört fokhagyma
100 ml zsírszegény tejszín
Só, bors
Friss vagy szárított
bazsalikom (frissel az igazi :-))
1tk. keményitő
Reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát sós vízben
megfőzzük.
Miközben fő elkészítjük
a húsos bolognai mártást.
Ehhez a húst kevés
olajon jól megpirítjuk,
hozzáadjuk az apróra
vágott hagymát,
fokhagymát, a kockázott
paradicsomot. Sóval borssal
levesízesítővel és
bazsalikommal ízesítjük, lassú
tűzön 30 percig főzzük,
majd hozzáadva a tejszínben
csomómentesen elkevert keményítőt
3 perc alatt készre főzzük.
Egy 24 vagy 26 cm-es tortaformát
kivajazunk, 3 réteget készítünk
a tésztából és
a szószból:
1. réteg makaroni tészta
fele
2. réteg húsos
mártás
3.réteg tésztamennyiség
másik fele
Reszelt sajttal megszórjuk. Sütőben
20 percig sütjük.
Jó étvágyat :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése