Tészta
150 g vaj
150 g cukor
200 g liszt
1 vaniliás
cukor
pici só
4 tojás
1 sütőpor
1 citrom héja
és leve
2 evőkanál
kakaópor
250 g friss, mirelit
vagy befőtt meggy
Krém
1 csomag vaniliás pudingpor
50 g cukor
4 dl tej
3 dl tejszín
Máz
100 g étcsoki
1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés
A kavart tésztához
a vajat keverjük ki krémesre a cukorral és
vaníliával, adjuk hozzá
egyenként a 4 tojást,
a citrom levét és héját.
A lisztet szitáljuk át
a sütőporral, és
adjuk a masszához.
Ha túl
sűrűnek tűnik
a tészta adjunk hozzá
egy kevés tejet, ez egy picit lazít
rajta.
Felezzük meg a
tésztát. Az egyik feléhez
adjunk 2 evőkanál kakaóport.
Tegyük a világos
masszát egy 26 cm-es kivajazott tortaforma
aljába kanalanként,
majd rá a barna masszát
kanalanként igy szép
márványos jellegű
lesz a tészta. Szórjuk
rá a meggyet és
nyomkodjuk kicsit a tésztába.
Előmelegített
sütőben kb. 180 fokon (légkeverővel
160 fokon) 40 percig süssük.
Közben
elkészíthetjük a krémhabot.
A vaníliás pudingot tejjel és
cukorral főzzük kissé
keményebbre a megszokottnál,
kevergetéssel hűtsük le, ha már épp langyos adjuk hozzá
óvatosan a felvert tejszínhabot.
Ne várjuk meg míg teljesen hideg, mert úgy túl darabos maradhat.
Tegyük a tortát fél
órára a hűtőbe,
és készítsük
el a csokimázat a tetejére.
Ehhez gőz fölött olvasszuk fel a csokit
a kókuszzsírral, csorgassuk óvatosan
a krémre, majd fogas tortafésűvel
húzzunk mélyebb
hullámokat bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése