Egy klasszikus süti
újabb áltozata.
Mutatósabb, és
a habos krémtől könnyebb, mint az
eredeti vajas krémmel töltött tepsis
dunahullám. Ha tehetjük fogyasztás
előtt már egy
nappal készítsük és
egy éjszakát legalább
legyen hütőben, így
jobban összeérnek az ízek.Tészta
150 g vaj
150 g cukor
200 g liszt
1 vaniliás
cukor
pici só
4 tojás
1 sütőpor
1 citrom héja
és leve
2 evőkanál
kakaópor
250 g friss, mirelit
vagy befőtt meggy
Krém
1 csomag vaniliás pudingpor
50 g cukor
4 dl tej
3 dl tejszín
Máz
100 g étcsoki
1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés
A kavart tésztához
a vajat keverjük ki krémesre a cukorral és
vaníliával, adjuk hozzá
egyenként a 4 tojást,
a citrom levét és héját.
A lisztet szitáljuk át
a sütőporral, és
adjuk a masszához.
Ha túl
sűrűnek tűnik
a tészta adjunk hozzá
egy kevés tejet, ez egy picit lazít
rajta.
Felezzük meg a
tésztát. Az egyik feléhez
adjunk 2 evőkanál kakaóport.
Tegyük a világos
masszát egy 26 cm-es kivajazott tortaforma
aljába kanalanként,
majd rá a barna masszát
kanalanként igy szép
márványos jellegű
lesz a tészta. Szórjuk
rá a meggyet és
nyomkodjuk kicsit a tésztába.
Előmelegített
sütőben kb. 180 fokon (légkeverővel
160 fokon) 40 percig süssük.
Közben
elkészíthetjük a krémhabot.
A vaníliás pudingot tejjel és
cukorral főzzük kissé
keményebbre a megszokottnál,
kevergetéssel hűtsük le, ha már épp langyos adjuk hozzá
óvatosan a felvert tejszínhabot.
Ne várjuk meg míg teljesen hideg, mert úgy túl darabos maradhat.
Tegyük a tortát fél
órára a hűtőbe,
és készítsük
el a csokimázat a tetejére.
Ehhez gőz fölött olvasszuk fel a csokit
a kókuszzsírral, csorgassuk óvatosan
a krémre, majd fogas tortafésűvel
húzzunk mélyebb
hullámokat bele.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése