2012. október 29., hétfő

Sült lazac teljes kiörlésű spaghettivel, madársalátával

Ismét egy fitt recept...
Ha halat eszel nem muszáj mindig csak a fehér húsú fajtákat választanod. Igaz valóban kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a zsírosabb lazac, de mivel feltételezem nem minden nap fogyasztasz lazacot, ezt az egészséges omega 3-ban gazdag halfajtát is nyugodtan beleiktathatod az étrendedbe.
 
 
 
Hozzávalók:
 
egy kb. 1oo g-os lazacfilé
4o g (száraz tömeg) teljes kiörlésű spaghetti
4-5 koktélparadicsom félbevágva vagy 1 fej normál paradicsom kockázva
1oo g madársaláta
koriander, só bors
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
cukor vagy folyékony édesítő
 
 
 
Elkészítés
 
 
Konyhai papír törlőkendővel itasd le a vizet a halról, majd kevés olívaolajban, serpenyőben, mindkét oldalról süsd aranybarnára. Fűszerezni sóval , borssal, esetleg korianderrel csak akkor fűszerezd, ha már majdnem elkészült. 
Vedd ki a halfilét, és a sült olajba tedd bele a koktélparadicsomokat, ha picit levet engedtek, tedd hozzá a spaghettit is. Vegyíts mindent jól össze, hogy finom szaftos tésztát kapj.
 
Közben készítd el a madársalátát, ha gyökeresek még, tépd le a gyökerüket, mosd meg alaposan a leveleket, majd készítsd el a salátaöntet 1 evőkanál olívaolajból, 2 evőkanál balzsamecetből, 1 evőkanál meleg vízből, sóból borsból, pici édesítővel, vagy cukorral. Tehetsz a salátába metélőhagymát is, és már kész is vagy. Jó étvágyat...
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: