2012. október 25., csütörtök

Pihekönnyü szilvás süti – TARTE

Ősszel itt az ideje kihasználni a szilvaszezont. Rengeteg finomság készíthető szilvából. Ez a fincsi szilvás süti frissen sülve, még langyosan porcukorral vagy tejszínhabbal tálalva bármilyen torta mellett megállja a helyét. Egyszerű kavart tészta, villámgyorsan bármilyen más gyümölccsel is idény szerint elkészíthető.
 

 
 
Hozzávalók
 
4 tojás
pici só
125 cukor
1 vaniliás cukor
120 g liszt
25 g étkezési keményítő
1 sütőpor
50 g darált mandula vagy mogyoró
1 dl tej
125 g tejszín
1 citrom

 
Elkészítés
 
Szilvákat mossuk meg magvazzuk ki és hagyjuk félben. A citrom levét csavarjuk ki öntözzük meg vele a szilvákat. A citrom héjat pedig reszeljük le.
A tésztához a tojásokat verjük fel a cukorral és vaníliával jó habosra, a lisztet keményítőt sütőport mandulát vegyítsük alaposan össze, és váltva a tejjel, tejszínnel adjuk a felvert habos tojásokhoz.
Tegyük a tésztát egy kisebb kb. 30x 30-as mélyebb tepsibe vagy hasonló „ tarte“ formába.
Osszuk el a tetején egyenletesen a fél szilvákat a húsos részükkel felfelé, szórjunk meg rá 2 evőkanál mandulát, és tegyük előmelegített sütőbe. Sütési idő kb. 180 fokon (légkeverővel 160 fokon) 30 perc.


Nincsenek megjegyzések: