Ősszel itt az ideje kihasználni a
szilvaszezont. Rengeteg finomság
készíthető szilvából.
Ez a fincsi szilvás süti frissen
sülve, még langyosan porcukorral vagy
tejszínhabbal tálalva
bármilyen torta mellett megállja a helyét. Egyszerű
kavart tészta, villámgyorsan
bármilyen más
gyümölccsel is idény szerint
elkészíthető.
Hozzávalók
4 tojás
pici só
125 cukor
1 vaniliás cukor
120 g liszt
25 g étkezési keményítő
1 sütőpor
50 g darált mandula vagy mogyoró
1 dl tej
125 g tejszín
1 citrom
Elkészítés
Szilvákat mossuk meg magvazzuk ki és
hagyjuk félben. A citrom levét
csavarjuk ki öntözzük meg vele a szilvákat.
A citrom héjat pedig
reszeljük le.
A tésztához a tojásokat
verjük fel a cukorral és vaníliával
jó habosra, a lisztet keményítőt
sütőport mandulát
vegyítsük alaposan össze, és
váltva a tejjel, tejszínnel
adjuk a felvert habos tojásokhoz.
Tegyük a tésztát egy kisebb kb. 30x
30-as mélyebb tepsibe vagy hasonló
„ tarte“ formába.
Osszuk el a tetején egyenletesen
a fél szilvákat
a húsos részükkel
felfelé, szórjunk
meg rá 2 evőkanál
mandulát, és
tegyük előmelegített sütőbe.
Sütési idő kb.
180 fokon (légkeverővel 160 fokon) 30
perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése