2012. október 24., szerda

"Magyar" fonott kalács

Itt Németországban nem ismerik az "üres" fonott kalácsot... legalábbis nem igazán olyan formában ahogyan mi magyarok készítjük. Elvétve húsvét tájékán találkozhatsz hasonlóval. Így tehát ha finomat akarsz enni kénytelen leszel magad sütni :-)))
1 pohár forró kakaóval reggelire isteni lesz!


Hozzávalók

5o dkg liszt
15 dkg kristálycukor
1 tojás
2 tojássárgája
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
15-20 dkg vaj ízlés szerint
csipetnyi só
1 citrom héja


Elkészítés

Kevés cukorral és meleg tejben futassuk meg kissé az élesztőt. Közben minden más összetevőt rakj egy nagy tálba. (Robotgéppel is összedolgozhatod), tedd hozzá a kovászt, és dagaszd simára. Letakarva keljen legalább a duplájára.
Ha megkelt ne gyúrd át mert összetörik, csak óvatosan formázz belőle 3 rudat, majd ezekből fond meg a kalácsot. Kedved szerint akár koszorút is formázhatsz. Kend le 1 tojás sárgájával. Keleszd még legalább fél óráig, majd gőzben süssd 180 fokon pirosra.


Nincsenek megjegyzések: