2012. október 29., hétfő

Fonott csirkemell héjában sült burgonyával és paradicsomsalátával

Szerencsés testalkattal áldott meg az ég :-), vagy neked is oda kell néha figyelned, miből mennyit eszel? Előtérbe kerül ismét ilyenkor a sport, a sovány húsok, zöldségfélék, saláták?

Jó ötlet, de változatos kevés kalóriás ételt nem is könnyű készíteni úgy, hogy ne unj hamar rá az étkezésekre. Ha valami újdonságra vágysz, kreatívnak kell lenned a konyhában. Lehet, hogy így az étel elkészítése több időt vesz igénybe, de a szemet gyönyörködtető látvány megéri....
 

 
 
Recept 1 személyre:
 
Moss meg alaposan 3 burgonyát, hosszában mindegyiket vágd be minimálisan, hogy a héjuk sütés közben ne szakadjon ki, majd egészben tedd be őket a sütőbe kb. 45 percig.
 
Közben a salátához 2 paradicsomot kockázz fel, és egy fél lila hagymát vágj karikára.
1 evőkanál olívaolajból, 2 evőkanál balzsamecetből, 1 evőkanál meleg vízből, sóból borsból, pici édesítővel, vagy cukorral készíts salátaöntet, add a hagymás paradicsomokhoz, tedd félre, amíg készül a husi, mert finomabb a saláta, ha már összeértek az ízek.
 
Készítsd el a fonott csirkemelleket: Ehhez egy darab kb. 15o g-os csirkemellet vágj csíkokra, fűszerezd be a kedvenc fűszereiddel minden oldalról, fond egybe, majd hústűvel fixáld le, végül minimális olívaolajban süssd aranybarnára őket.
 
 
Jó étvágyat...
 
 

 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: