2012. október 24., szerda

Marhahúsos tortillák

Tortilla tekercsek...
Szuper gyors laktató ételek ebédre vagy vacsira.
Nálam majdnem mindig van itthon pár kész wrap vagy tortilla lepény, mivel nagyon sokoldalúan tölthető. A legegyszerűbb variáció a krémsajtos sonkával és sajttal töltött. Az ilyen egyszerű tekercseret akár munkába is odacsomagolhatjuk szendvics helyett.
 
A képen látható tekercsek ebédre készültek, ezért elkészítésük valamennyivel körülményesebb volt, de érdemes időt szakítani rá.
 
Hozzávalók 2 személyre
 
4 db kisebb tortilla tészta
200 g marhahús
1 db piros paprika
2 szál újhagyma
5-6 szál metélőhagyma
1 kisebb doboz kukorica
5 evőkanál reszelt sajt
1 Tejföl
2 evőkanál majonéz
só, bors
pici chilipor
olívaolaj
 
 
 
 
 
Elkészítés
 
A marhahúst nagyon vékony csíkokra vágjuk, fűszerezzük, majd olívaolajban pirosra sütjük.
A paprikát csíkokra az újhagymát karikákra vágjuk. A metélőhagymát ollóval felaprózzuk. Közben kikeverjük a tejfölt a majonézzel, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük egy csipetnyi chiliporral, és hozzáadjuk a reszelt sajtot, és a zöldségféléket.
Ha készre sült a hús, megmelegítjük a tortillákat, megkenjük a zöldséges fűszeres krémmel, húsdarabkákkal töltjük és szorosan feltekerjük őket. Igazán kézreálló falatokat akkor kapunk, ha középen minden tortillát megfelezünk, majd pergament papírba csomagolva fogyaszthatjuk is.
 
 

Nincsenek megjegyzések: